NEZAKONIT ODLAZAK

Nađena dva od deset maloljetnika koji su nestali u Hrvatskoj tijekom SP-a u rukometu, pronašli ih u - Belgiji

Desetorica maloljetnika su se s ruksacima na leđima samoinicijativno na očigled svih udaljila iz riječkog studentskog doma

Sveučilišni kampus Trsat

 Sergej Drechsler/Novi List/Cropix/Cropix

Dvojica od desetorice maloljetnih državljana Burundija koji su 9. kolovoza nestali u Rijeci gdje su došli sudjelovati na Svjetskom kadetskom prvenstvu u rukometu, pronađeni su u Belgiji!

Ravnateljstvo policije je priopćilo da su od dana nestanka desetorice 17-godišnjaka poduzeli "niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihova nestanka".

image

Nestali rukometaši iz Burundija

Nestali.hr/

- Poduzimajući mjere i radnje, Uprava za granicu Ravnateljstva policije zaprimila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset državljana, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil. Također je zasad utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne momčadi Burundija - otkrivaju iz policije navodeći da se intenzivna suradnja s migracijskom službom Belgije nastavlja u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe koji su trenutno pod ingerencijom belgijske policije.

Napominju pritom i da je "vrlo vidljiva te da postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podnijeli zahtjev za azil".

Podsjetimo, desetorica maloljetnika su se navedenog datuma s ruksacima na leđima samoinicijativno na očigled svih udaljila iz studentskog doma iz riječke Matejčićeve ulice gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja prvenstva. I prestali su se svima javljati na telefone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:42