NARKOMAFIJA

Nagodili se s USKOK-om; osuđeno četvero uhićenih u policijskoj akciji La Familia

Osuđeni su članovi grupe Michaela Dockovicha, narkobosa iz Šestina koji je "pao" 2019. u švicarskom Bazelu
 Europol

Četvero okrivljenih iz zločinačkog udruženja kojem je na čelu bio 60-godišnji Michael Dockovich, koji su pali u akciji La Familia, velikom slučaju zapljene 660 kilograma kokaina u Švicarskoj 2019., nagodilo se s USKOK-om.

Temeljem te nagodbe jučer su osuđeni na sjednici i optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda kojem je predsjedao sudac Vjeran Blažeković. Silvijo Beljević (38) osuđen je na kaznu zatvora od tri godine, ali mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u Švicarskoj, a oduzeta mu je i imovinska korist u kunama i devizama.

Brat i sestra, Siniša (27) i Nevenka (28) Čuturić, državljani BiH, osuđeni su na djelomične uvjetne kazne. Siniša Čuturić dobio je dvije i pol godine zatvora, ali od toga će 15 mjeseci provesti u zatvoru, a za isto toliko mu je izrečena uvjetna osuda uz rok kušnje od pet godina, te još mora platiti 400 dnevnih iznosa, ukupno 112.500 kuna.

Njegova sestra nagodila se na dvije godine i 11 mjeseci, s time da 17 mjeseci mora odslužiti u zatvoru, ostatak je uvjetna kazna uz isti rok kušnje kao i bratov i isti je i iznos dnevnih dohodaka koje mora platiti. Kriminalist Ivan Lešić (37) osuđen je na 11 mjeseci zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro, s time da mu se dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. Kad izdrži kaznu, deset godina neće moći raditi kao policajac. Vratit će mu se pištolj Crvena zastava, tri spremnika i tri kutije sa 70 komada streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:51