VIDEO: DRAMA U OMIŠU

Naguravali se zbog radnog vremena kafića, policajcu ispao pištolj, žena zapomagala

Čuje se glas osobe sa strane koja viče: "Pustite ga, šta radite, pustite ga...to mu je žena... Šta radite ljudima"
Sukob u Omišu
 Slobodna Dalmacija

U Omišu je u ranim jutarnjim satima subote, nešto prije jedan sat u noći, u Ulici Fošal kod kućnog broja 2 došlo do sukoba nekoliko stanovnika Omiša i policijske ophodnje koja je došla intervenirati po dojavi o remećenju javnog reda i mira. Naime, dobili su informaciju da se iz jednog ugostiteljskog objekta čuje vrlo glasna glazba i da lokal i dalje radi iako je radno vrijeme kafića ograničeno do ponoći. Kad su policajci došli riješiti situaciju to se očigledno nije svidjelo posjetiteljima lokala koji su ih pokušali uvjeriti da je to što rade glupo i nepotrebno, piše Slobodna Dalmacija.

Kako su izvjestili iz splitske polciije, jedna ženska osoba je vrijeđala policajce, a više ih je osoba pokušalo spriječiti da obave svoj posao odnosno da uzmu podatke od okupljenih. Pojavila se i snimka na kojoj se vidi nekoliko osoba u sukobu s dvojicom policajaca od kojih jedan "u kravati" drži jednog muškarca, a u naguravanju sudjeluje i jedna žena. Čuje se glas osobe sa strane koja viče: "Pustite ga, šta radite, pustite ga...to mu je žena... Šta radite ljudima". U jednom se trenutku naslanjaju na policijski automobil, a jednom od policajaca ispada iz futrole službeni pištolj kojeg podiže s poda i pokušava ga spremiti natrag. No, nije odmah uspio, kako se na snimci vidi, te s oružjem u ruci kreće prema onome tko je snimao.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje prema više osoba koje su pokušale spriječiti policijske službenike u postupanju - kazali su iz splitske policije, a još se utvrđuje je li i koliko osoba i fizički napalo policajce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 15:34