MILIJUNI NA RAČUNU

Najbogatiji umirovljenik u Hrvatskoj već je izašao iz pritvora, spasile su ga supruga i snaha!

Očekuje se da će Remetinec brzo napustiti i okrivljena predsjednica uprave Plinare istočna Slavonija Marija Ratkić

Dane Škugor

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Dane Škugor, šibenski umirovljenik na čijem je računu završilo gotovo pola milijarde kune izvučenih, prema optužbi USKOK-a iz Ine kroz "posao" koji je osmislio njegov sin Damir Škugor, direktor u Ini nadležan za plinsko poslovanje, još jučer je pušten iz pritvora.

Njemu je, naime, istražni zatvor određen zbog utjecaja na svjedoke i to na njegovu suprugu Radu Škugor i na snahu Anu Škugor. Međutim, prema neslužbenim informacijama sa Županijskog suda u Zagrebu, njih dvije su kao tzv. privilegirani svjedoci iskoristili svoje zakonsko pravo te su uzeli blagodat nesvjedočenja. A time su za Danu Škugora prestali razlozi zbog kojih mu je istražni zatvor određen.

Očekuje se da će Remetinec brzo napustiti i okrivljena predsjednica uprave Plinare istočna Slavonija Marija Ratkić, kojoj je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja kazenog djela. S obzirom da je ona još u nedjelju podnijela ostavku na tu funkciju, čeka se da se ona briše iz sudskog registra, nakon čega bi sud i nju trebao pustiti na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:47