PIJANI VOZAČ UBIO DJEČAKA

Najbolji učenik generacije poginuo 50 m od kuće: ‘Nedavno mu je umro otac, nikad neću zaboraviti što mi je tada rekao‘

U naletu pijanog vozača na mjestu je poginuo omiljeni 17-godišnji nogometaš iz okolice Siska

Arhivska fotografija

 Cropix, Facebook

Velika tuga zavladala je sisačkim prigradskim naseljem Galdovo, ali i cijelim Siskom otkako je objavljena vijest da je u teškoj prometnoj nesreći na mjestu poginuo 17-godišnji Sven Ovanin, perspektivni vratar lokalnog nogometnog kluba Frankopan Galdovo.

U utorak u 22 sata i 15 minuta upravljao je mopedom i zastao na križanju Galdovačke ulice kako bi propustio drugo vozilo kutinskih oznaka. U njega je tada udario 36-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 1.62 promila. Snaga udarca bila je tolika da je mladić na mjestu ostao mrtav, a moped je odbačen na drugo, nadolazeće vozilo u kojem je putnica lakše ozlijeđena.

Naseljem se spominju različite teorije o tomu što se dogodilo. Jedan od susjeda rekao je tako kako je vidio da je iz automobila koji je udario u mladićev moped istrčao jedan muškarac, dok je vozač ostao na mjestu nesreće te je uhićen i pritvoren. Doznaje se također da je 36-godišnji vozač također nogometaš u jednom lokalnom nogometnom klubu.

Ravnatelj OŠ Galdovo Josip Tominac bio je učitelj pokojnom Svenu. Kaže kako je cijela škola, ali i cijeli grad u šoku.

- Bio je jako dobro dijete, dijete za poželjeti. Dobar, miran, povučen, a ipak omiljen u društvu. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pogotovo jer je ovo druga tragedija u obitelji u kratkom vremenu. Nedugo nakon potresa, prije dvije godine, preminuo mu je otac i to ga je jako pogodilo. Taman se kroz nogomet počeo opuštati. Predsjednik kluba rekao mi je da je jako talentiran i da se pomalo oporavlja od svog stresa. Bio je sretan jer je stavljen u seniorsku ekipu, obožavao je nogomet - u šoku nam je ispričao Tominac.

Mladić je pohađao Industrijsko-obrtničku školu u Sisku, ove je godine trebao završiti školovanje za automehatroničara, a živio je s majkom u naselju Galdovo gdje se i dogodila nesreća.

U srednjoj školi doznajemo kako je Sven bio odličan učenik, štoviše, jedan od najboljih u posljednjih nekoliko generacija. I ovdje spominju njegovu izrazitu dobrotu i pristojnost, te uzorno vladanje. Razrednik 3. A kojeg je pohađao tragično preminuli mladić još je od utorka navečer u stalnom kontaktu sa svojim učenicima koji su trenutno na praksi. Svakom od njih bit će, bude li potrebno, pružena i psihološka pomoć kako bi prebrodili nenadanu i tragičnu smrt kolege iz školskih klupa

Emotivnom objavom od pokojnog mladića oprostio se i njegov klub. Napisali su kako je u klubu otkako je imao osam godina, te je prošao sve kategorije, od "prstića do seniora". Ističu da je bio dobar, pošten i samozatajan, prije svega dobar prijatelj.

Predsjednik kluba Robert Grubec javio nam se u suzama. Upravo se vraćao od obitelji pokojnog Svena. Kaže nam kako je Sven stradao na povratku kući, upravo na skretanju u svoju ulicu, svega pedeset metara od kuće u kojoj ga je čekala majka. U istoj ulici žive gotovo svi članovi obitelji Ovanin. Vijest se u desetak minuta proširila cijelim Siskom.

- Bio je sin jedinac, otac mu je umro nakon potresa, mislim da od srčanog ili moždanog udara. Bio je strašno vezan uz oca i to ga je do te mjere pogodilo da godinu dana nije dolazio na treninge. Kuća im je teško stradala u potresu, a živio je sam s majkom od smrti oca. Rekao sam da će klub pomoći što god mu bude trebalo. Nikad neću zaboraviti što mi je tada rekao, kazao je da će se on i mama snaći, zahvalio se i rekao da će zvati ako išta bude trebalo, ali pomoć nikad nije tražio. Bio je jako vrijedan, volio nogomet, talentiran... Ne možeš vjerovati da se takvom djetetu nešto takvo dogodi, kao da ga je Bog pozvao gore, ne znam, nemam objašnjenja - kaže Grubec. Klub je prije samo dva dana pogodila još jedna tragedija, sutra je na sisačkom groblju sahrana oca dvojice nogometaša koji se utopio, a vjerojatno već dan kasnije nazočit će sahrani nesretnog Svena.

- Obustavili smo sva događanja u klubu, svi su u velikom šoku - rekao nam je Grubec.

U blizini mjesta nesreće nalazi se kafić čiji se vlasnik Saša bavi i moto-opremom. Kaže da je Svena poznavao, ali površno, a dobar je bio s njegovim pokojnim ocem Dariom. I sam je šokiran tragedijom te kaže kako su brojni susjedi, ali i Svenovo društvo dotrčali do mjesta nesreće čim se pročulo što se dogodilo, no mogli su samo vidjeti posljedice tragedije jer mladiću nije bilo spasa.

Pogreb Svena Ovanina je u petak, 24. veljače, u 14 sati na sisačkom gradskom groblju Viktorovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 08:55