NIJE ODUSTAJAO

Najgori razbojnik ikada: Prošao pola Hrvatske, pokušao izvesti osam pljački, manje-više sve mu je propalo

Od osam razbojništava samo je u dva navrata od zaposlenika uspio dobiti novac, a i to mu je policija oduzela

Ilustracija, uhićenje

 Massimo Dallaglio/Alamy/Alamy/Profimedia/Massimo Dallaglio/alamy/alamy/profimedia

Kad ti ne ide, ne ide, zaključak je kriminalističkog istraživanja kojeg je policija provela nad 43-godišnjakom koji je u osam navrata diljem Hrvatske pokušao razbojništvo, no čak šest puta iz različitih bi radnji izišao pokunjen i bez plijena. "Pljačke" su se događale u razdoblju od 22. studenog 2022. do 9. siječnja ove godine.

U trgovini modnim dodacima sa sjedištem u Zagrebu uz prijetnju skalpelom od zaposlenice je zatražio novac te otuđio 139 eura. Čini se kako ga je ta, prva pljačka, ohrabrila pa je krenuo dalje i lažnim pištoljem pokušao opljačkati pekaru no nije uspio. Otišao je u Omiš pa opet lažnim pištoljem pokušao okrasti trgovinu mješovitom robom no i tu je njegov naum propao. Zaputio se čak do Šibenika, opet sa svojim vjernim lažnim pištoljem, te ušao u trgovinu satovima, ali ni tu mu vlasnik nije htio predati novac.

Nije se predavao, otišao je do ljekarne u Šibeniku, no ni tamo nije uspio. Zaključio je da Dalmacija nije njegov teritorij, pa je otišao do Svete Nedelje i opet "pištoljem"prijetio zaposleniku. E, tu se napokon domogao plijena i to u trgovini informatičkom opremom gdje je ukrao 599 eura.

Ponovno uvjeren u svoju kriminalnu karijeru otišao je do trgovine medicinskim pomagalima u Zagrebu, no ni ovog puta zaposlenica nije povjerovala njegovom lažnom pištolju te mu nije dala novac.

Kod osumnjičenika je zatečeno sredstvo s kojim je prijetio oštećenim osobama, radi se o PVC replici pištolja, kao i novac kojeg je otuđio u trgovini informatičkom opremom.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, rekli su u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:39