DRAMA NA KVARNERU

Nakon dojave o bombi evakuiran poznati hotel u Opatiji, policija pronašla sumnjivi predmet: ‘Neutraliziran je‘

Tijekom pregleda su policijski službenici pronađeno sredstvo na siguran način izdvojili i neutralizirali

Hotel Ambasador

 Damir Skomrlj/Cropix

Policija je u ponedjeljak u 11,35 primila dojavu o sumnjivom predmetu u jednom opatijskom hotelu koji je iznesen i neutraliziran, izvijestila je PU primorsko goranska ne navodeći da je riječ o hotelu "Ambasador".

U hotel "Ambasador", nakon dojave, stigli su službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, Policijske postaje Opatija i PU primorsko-goranske. Tijekom policijske akcije evakuirani su gosti iz hotela.

"Tijekom pregleda su policijski službenici pronađeno sredstvo na siguran način izdvojili i neutralizirali. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", stoji u policijskom priopćenju objavljenom u ponedjeljak poslijepodne.

Neslužbeno se doznaje da je dojavljeno kako se sumnja na pronađenu bombu. Hotel "Ambasador" je ponovno otvoren oko 16.30 sati.

image

Hotel Ambasador

Damir Skomrlj/Cropix

Iz Liburnia Riviera Hoteli d.d. večeras oko 19.20 sati dobili smo i službenu izjavu o događaju zbog kojeg je danas evakuiran hotel Ambasador u Opatiji.

"Danas je u prijepodnevnim satima u vanjskom krugu hotela pronađen sumnjiv predmet te je sukladno protokolu, odmah o istome obaviještena nadležna policijska postaja. Prema naputku policije, a u svrhu potpune sigurnosti naših gostiju i zaposlenika, iste smo zamolili da privremeno napuste hotel. Gostima je omogućen povratak u hotel u najbržem mogućem roku. Hotel nastavlja s redovnim poslovanjem", poslali su nam priopćenje.

Kako smo neslužbeno doznali, gosti hotela imali su puno razumijevanje za navedenu situaciju, nije bilo panike, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se ustanovilo tko je nepoznati "poštar" koji je na vanjskom perimetru hotela ostavio sumnjivi predmet.

Zasad i policija ne želi iznostiti puno pojedinosti, kao ni zaposlenici jer su neki podaci poznati samo osobi koja je to počinilia i moguće je da policija to skriva od javnosti radi poligrafskog tekstiranja sumnjivca, ako i kad ga uhiti.

image

Hotel Ambasador bio je zatvoren i evakuiran na par sati

Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
image
Damir Skomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 12:51