KRIMINALCI U AKCIJI

Nakon produženog vikenda provalnici u metropoli bogatiji za 860 tisuća kuna!

Iskoristili odsustvo građana Zagreba za 'hodočaščenje' po stanovima
Zagreb, 080710.Remetnecka cesta 7/2.Tomislavu Marjanovicu svjedoku i pokajniku na sudjenju za ubostvo Ive Pukanica i Nike Franica je provaljeno u stan.Foto: Bernard Covic / Cropix
 Bernard Čović / CROPIX

ZAGREB - Preko 860 tisuća kuna zaradili su zagrebački lopovi koji su iskoristili odsustvo građana Zagreba kao i produženi vikend za 'hodočaščenje' po stanovima metropole.

Najvećeg plijena od čak 350 tisuća kuna domogao se kradljivac koji je preko balkona na prvome katu Ulice Hrgovići u vremenskom razdoblju od 20. do 25. lipnja ušetao u dom 53-godišnje M.V. Iz stana se poslužio pretežito nakitom te nestao u nepoznato.

U noći, pak, sa nedjelje na ponedjeljak bez nakita i novca ukupne vrijednosti oko 250 tisuća kuna ostala je i 52-godišnja Ć.H. čiji je stan za zagrebačkoj Horvačanskoj cesti temeljito 'počistio' nepoznati provalnik. Iste noći bez 100 tisuća kuna 'teškog' plijena ostala je i 37-godišnja M.B. čiji je dom na Kustošijanskoj cesti nepoznati drznik također posjetio.

Osim bez novca, vlasnica stana je ostala i bez tehničke robe poput laptopa, fotoaparata, videokamere... Isti peh snašao je između 21. i 24. lipnja 27-godišnjeg M.P. i njegovu cimericu K. A. (33) u Ulici Zinke Kunc a kojom prigodom je nezvani gost odnio sa sobom oko 70 tisuća kuna gotovine.

Istu visinu plijena priskrbio si je i kradljivac koji je provalio u stan na Poljani Zdenka Mikine ukravši novac i par umjetničkih slika 29-godišnjem Ž. T. Provalnici nisu poštedjeli ni obiteljsku kuću D. P. (35) i T. P. (31) na Horvatinčićevom putu na Rakovom potoku iz koje su odnijeli novac i nakit oštetivši vlasnike za oko 20 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:29