CRNI FONDOVI HDZ-A

Nakon pronalaska 'crne bilježnice', Bianca Matković će ponovo morati u Uskok na ispitivanje?

Bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević predala je Uskoku konkretne uplatnice, koje su odmah postale dio sudskoga spisa u slučaju »'Fimi medija'

ZAGREB - Nakon što je prije skoro mjesec dana bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević Uskoku predala svoje bilješke u kojima su bile zabilježene sve transakcije iz tzv. crnog fonda stranke, pritom u potpunosti priznavši postojanje takvog fonda, Uskok bi neke od članova nekadašnjega vrha stranke uskoro mogao ponovno pozvati na saslušanje, piše Vjesnik .

Uskok je zapravo došao do onoga što je od bivše blagajnice i najviše tražio - konkretne uplatnice, koje su odmah postale dio sudskoga spisa u slučaju »Fimi medija« i koje, za razliku od usmenog iskaza Pavošević, na sudu imaju puno veću težinu kao dokaz.

Neslužbeno, bilješke potkrepljuju raniji iskaz Pavošević te Uskok sada želi ispitati svjedoke zbog te nove okolnosti.

Prije svega riječ je o onim svjedocima koji su poricali da su primali dodatak na plaću, a među njima je i Bianca Matković. Treba naglasiti da su se neke od osoba koje su u javnosti gromoglasno demantirale indicije da su primale novac iz crnog fonda pred Uskokovim kamerama ponašale puno skrušenije, uskrativši tek odgovor na pitanja na osnovi odredbe kojom bi se mogli izvrgnuti kaznenom progonu.

Također, Pavošević je, neslužbeno se doznaje, osim ranije spomenutog dvojca na ponovljenom saslušanju navodno iznijela i neka nova imena, no tu informaciju nitko nije želio potvrditi.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 22:22