TRAGEDIJA U LUGARSKOM BREGU

Nakon što je izgubio sina u prometnoj, supruga mu se ugušila u požaru kuće: 'Kuća je izgleda kao da ste ušli u pakao'

 ARHIVA CROPIX

ZAGREB - Vatrena stihija koja je izbila u srijedu oko 21 sat u domu obitelji Baršić u Lugarskom Bregu ugasila je život 51-godišnje Ljerke čije je beživotno tijelo pronašao njezin suprug Franjo po povratku s posla jutro poslije.

- Suprug ju je našao pod stepenicama oko 7 sati ujutro. Borila se sa dimom. Kriva je najverojatnije peć na drva od koje su se zapalile zavjese. U kuhinji je nastao rusvaj i razbila je vrata kuhinje. Očito se izgubila u dimu. Vrata kuće su bila zaključana. Ugušila se. Takve smrti svi se bojimo. Da sam barem čuo da se išta događa, bos bi uletio joj pomoći. Budan sam bio do skoro tri ujutro zbog vlastitih problema. Vidio sam maloprije Franju. Toliko sam pogođen tragedijom da nisam pronašao riječi utjehe - ispričao nam je jedan od prvih susjeda tragično stradale Ljerke začudivši se kako ni pas u dvorištu nije reagirao. Svi susjedi iz ulice, dodaje, pomažu Franji da kuću dovede u red.

- Njegova kuća izgleda kao da ste u pakao ušli. Sve crno iznutra, a izvana jedva da se išta može naslutiti da je ugašen jedan život. No, on dalje mora nastaviti živjeti. Bit će teško jer njega sreća jednostavno ne prati. Prije par godina Baršićima je stradao na motoru u Samoboru sin jedinac - zaključuje susjed Baršićevih.

Nakon policijskog očevida istražitelji su zaključili da je smrti najvjerojatnije 'kumovala' ostavljena zapaljena cigareta u pepeljari i da se vatra proširila na namještaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:37