PREDMET ‘TEBRA‘

Nakon tri i pol godine potvrdit će optužnicu kojom je do smrti bio obuhvaćen i Tomislav Sabljo

Svi okrivljeni terete se za trgovanje 15,7 tona marihuane te podmetanje požara pod automobile i pripremu premlaćivanja više osoba

Mjesto na kojem je ubijen Tomislav Sabljo

 Goran Mehkek/CROPIX/Facebook

Skoro tri i pol godine nakon podizanja, USKOK-ova optužnica u predmetu "Tebra" mogla bi ugledati i suđenje. Naime, Visoki kazneni sud (VKS) u ponovljenom postupku potvrdio je odluku optužnog vijeća prema kojoj u tajnosti snimljeni razgovori okrivljenika nisu nezakoniti, što otvara put potvrđivanju optužnice.

Od podizanja u srpnju 2020. do danas, ta optužnica prošla je trnovit put - istekli su svi zakonski rokovi za blokadu imovine okrivljenika pa im je imovina deblokirana, istekli su i maksimalni pritvorski rokovi pa su svi pušteni na slobodu, Visoki kazneni sud već je jednom bio ukinuo nepravomoćnu odluku o zakonitosti dokaza, a prvookrivljeni Tomislav Sabljo u međuvremenu je ubijen u noćnom klubu.

Budući da je postupak protiv njega nakon njegove smrti obustavljen, VKS u ponovljenom postupku nije niti razmatrao žalbu njegovog odvjetnika, koja je prvi put bila usvojena. Optužnica je u trenutku podizanja teretila ukupno 20 okrivljenika sa Sabljom na čelu za trgovanje 15,7 tona marihuane te podmetanje požara pod automobile i pripremu premlaćivanja više osoba, među kojima su bili i tadašnji čelni ljudi GNK Dinama, pravosudni policajac s kojim se Sabljin kum, Tomislav Sučić, posvađao u zatvoru, zatim redar u noćnom klubu Sokol i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:25