NAMJERNI PALEŽ

Nakon tri mjeseca zagrebački kriminalisti ušli u trag čovjeku koji je pod okriljem noći zapalio Audi A6

Osumnjičeni 48-godišnjak će kazneno odgovarati zbog dovođenja u opasnost života i imovine, a pričinjena šteta je oko 40.000 eura

Ilustracija

 /Zagrebački Vatrogasci

Tri i pol mjeseca trebalo je zagrebačkoj policiji da uđu u trag počinitelju koji je pod okriljem noći u Donjem Stupniku u Novom Zagrebu krajem siječnja zapalio automobil. Lisice na ruke stavili su 48-godišnjem muškarcu kojeg su po dovršetku kriminalističkog istraživanja predali pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost života i imovine.

Riječ je o paleži koju je odradio 31. siječnja ove godine oko 1.10 sati u Ulici Katrići u Gornjem Stupniku. Prišao je Audiju A6 zagrebačkih oznaka u vlasništvu 40-godišnjakinje, a koji je bio parkiran neposredno uz obiteljsku kuću. Vozilo je polio benzinom i zapalio. Buktinja koja je izbila oštetila je prednji dio vozila te unutrašnjost i krov, a s plamenom su se borili zagrebački vatrogasci koji su ga vrlo brzo stavili pod kontrolu i spriječili njegovo daljnje širenje. Pričinjena materijalna šteta je oko 40.000 eura koju će morati nadoknaditi oštećenoj ili tijekom sudskog kaznenog postupka ili u parnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:45