StoryEditor
ŽELJKO KRUNEŠ

Nakon uhićenja određen istražni zatvor bivšem načelniku riječke krim policije

Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv 51-godišnjeg bivšeg načelnika riječke krim policije
Željko Kruneš
 Tea Cimaš/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Puli pokrenulo je istragu protiv 51-godišnjeg bivšeg načelnika riječke krim policije Željka Kruneša osumnjičenog za poticanje na teško ubojstvo te mu je nakon uhićenja određen istražni zatvor.

Terete ga da je u lipnju 2015. godine u Rijeci, nagovarao drugog da počini kazneno djelo pokušaja ubojstva, ali poticana osoba nije poduzela radnju kako bi navedeno i učinila, izvijestilo je Državno odvjetništvo ne navodeći identitet okrivljenika.

Sumnjiče ga također da je s ciljem navođenja na davanje lažnog iskaza i sprječavanja dokazivanja u prethodnom kaznenom postupku prijetio svjedokinji koja zbog toga nije iskazivala o svojim saznanjima o kaznenim djelima za koja je okrivljenik terećen.

Bivšeg policijskog načelnika terete i da je 15. travnja 2018. u Rijeci iz osvete namjerno prednjim dijelom službenog vozila udario u parkirani automobil 49-godišnjakinje, nanijevši štetu na tom vozilu, kao i na službenom vozilu jednog ministarstva.

Kruneš je, po pisanju medija, poticao na teško ubojstvo jednog od unuka Slavice Šote. Bivša Krunešova partnerica je u lipnju 2015. upozorila Slavicu Šotu i njezinu kćer Josipu Novaković da njezin partner planira ubojstvo Josipine djece, odnosno Slavičinih unuka. Razlog je po pisanju Jutarnjeg lista, navodno, bio Šotin poslovni prostor koji je bivši načelnik, kako je ona tvrdila, pokušavao priskrbiti za jednog svojeg prijatelja.

Sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoka i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:19