AKCIJA U OPATIJI

Naoružali se i krenuli u potjeru za dvojicom muškaraca, no nisu znali da će ih dočekati - specijalci!

Dvojica državljanina Srbije i jedna hrvatska pomagačica kazneno su prijavljeni zbog prijetnje i nedozvoljenog posjedovanja oružja

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Dvojica državljana Srbije i njihova hrvatska pomagačica završili su iza rešetaka zbog niza kaznenih djela i prekršaja počinjenih na području Opatije u nedjelju.

Kako je javila primorsko-goranska policija, 38-godišnjak i 44-godišnjak su se udružili s 37-godišnjakinjom te su nabavili pištolj i streljivo. Plan je bio, iz još neutvrđenih razloga, zaprijetiti 55-godišnjem državljaninu Srbije i tri godine starijem hrvatskom državljaninu. Kada su se opremili, krenuli su u akciju te u Opatiji pričekali vozilo u kojem su se nalazila spomenuta dvojica. Počeli su ih pratiti, no nisu očekivali da će tamo biti i - policijski specijalci.

Čini se kako je policija otprije imala saznanja što se sprema, pa su ih specijalci odmah uhvatili i priveli na kriminalističko istraživanje.

Utvrđena je sumnja da su prošle subote, uputivši mu u noći telefonski poziv putem jedne od aplikacija, jednog od oštećenih pozvali da se nađu i potuku, a što je kod njega izazvalo strah i bojazan za vlastiti život.

U policiji ističu kako je žurnim postupanjem svo troje uhićeno u suradnji s policijskim specijalcima, dvoje u ugostiteljskom objektu na opatijskom području Opatije, a jedan je zatečen i uhićen u prometu.

Prilikom uhićenja od 37-godišnjakinje je oduzet pištolj, koji je nezakonito posjedovala i više od 50 komada streljiva te drugi predmeti.Po završetku kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da su počinili kazno djelo prijetnje, prijavljena su dvojica državljana Srbije i hrvatska državljanka.

Osim toga, 37-godišnja hrvatska državljanka te još jedan hrvatski državljanin (65 godina), kod kojeg je također pronađeno oružje i nekoliko komada streljiva, prijavljeni su i zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Također, utvrđeno je kako dvojica osumnjičenih državljana Srbije (38 i 44 godine) nemaju reguliran status stranca, odnosno nezakonito borave na području Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:13