RUŽAN INCIDENT

Napadač na volonterke Mosta kazneno prijavljen za razbojništvo, Troskot: ‘Razbili su nam i štand u Dubravi‘

Troskot je najavio da će Mostove volontere ubuduće čuvati ‘prijatelji Marka Sladoljeva s tribina‘
Štand Mosta na kojem su napadnute volonterke
 Marko Todorov/Cropix

Mlade volonterke Mosta, brutalno su napadnute jučer oko 14.40 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu dok su, kako je priopćeno iz Mosta, na štandu prikupljale potpise za gradonačelničku kandidatutru Zvonimira Troskota.

Kako su naveli, napadač je došao na štand Mosta i počeo razbacivati reklamni materijal, nakon čega je jednu volonterku udario u glavu nekoliko puta. Drugu volonterku je nakon toga uhvatio za kosu i nanio joj više udaraca šakom u glavu. Teže ozljede spriječene su brzom reakcijom prolaznika koji su napadača oborili na zemlju. Ubrzo je došla i policija koja je napadača privela.

Danas se o tom nemilom događaju oglasila i zagrebačka policija, koja je ovaj nasilni čin okarakterizirala kao razbojništvo. U priopćenju pod naslovom "Hvatanje na djelu u Centru" iz PU zagrebačke navode kako je "jučer, 23. travnja oko 14.30 sati u Centru na Trgu bana Josipa Jelačića, tada nepoznati počinitelj prišao je 24-godišnjakinji te uporabom tjelesne snage nad njom počinio razbojništvo i otuđio mobitel".

"Kada se pokušao udaljiti s mjesta događaja, zadržali su ga građani do dolaska policijskih službenika. Osumnjičeni 47-godišnjak je uhićen te bez uporabe sredstava prisile priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, gdje mu je kasnije pružena liječnika pomoć", izvijestila je policija dodajući da je osumnjičeni muškarac nakon pregleda liječnika prevezen "u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu".

Troskot: Razbili su nam štand u Dubravi, volontere će odsad čuvati 'prijatelji Marka Sladoljeva s tribina'

Mostov gradonačelnički kandidat Zvonimir Troskot u subotu se osvrnuo na jučerašnji napad na mlade Mostove volonterke na Trgu bana Jelačića.

- Ovo je zabrinjavajuće. Nakon napada na naše volonterke polomljen nam je i štand u Dubravi. Kome to smeta mladost? Kome to smeta Most? Kome to smeta promjena? Kome to smeta naše zajedništvo?, upitao je Troskot.

Kaže da još uvijek nisu utvrdili motive ovih napada i krije li se iza tih događaja neka politička poruka, ali da je sasvim jasno da "jedino koga stari arhitekti ‘novog’ Zagreba ne žele vidjeti na čelu grada i u Gradskoj skupštini je Most".

- Ovo su jasni pokazatelji da je Most postao snažna politička opcija u Zagrebu i da ćemo igrati važnu ulogu u zagrebačkoj Skupštini. ‘Stari arhitekti’ znaju da nama neće moći otvarati vrata ureda gradonačelnika nogom, niti nas ucjenjivati. Borit ćemo se svim silama za dobrobit grada Zagreba i svih njegovih građana. Mi ne uzmičemo i nastavljamo borbu za bolji Zagreb, kazao je Troskot.

Dodao je i kako će Mostove volontere na štandovima čuvati ‘prijatelji Marka Sladoljeva s tribina’. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:45