DIVLJAŠTVO U ZADRU

Napadači se diče tetovažama, boksom i oružjem, doznali smo koji je bio povod brutalnog napada

Sve je počelo online, na društvenim mrežama, a kasnije se nastavilo i uživo, kažu mlađi Zadrani
Mjesto gdje je u Zadru pretučen 14-godišnjak
 Luka Gerlanc/CROPIX

Svirepi napad na dječaka u Zadru šokirao je i osnovnu školu gdje je 14-godišnjak pohađao 8. razred.

- Cijelo jutro imamo intenzivne sastanke i malo je reći koliko smo uznemireni zbog nemilog događaja. Nemamo još konkretnih informacija o tome što se točno dogodilo, to će se tek doznati, no sigurno je da ćemo poduzeti određene mjere - rekla nam je ravnateljica škole koju je pohađao pretučeni maloljetnik.

U školi kažu da je 14-godišnjak bio običan, normalan dječak u skladu sa svojom dobi. Prema pričama poznanika mladića, navodno je povod sukobu bila ljubavna svađa, jer je 14-godišnjak bio s djevojkom koja je prije bila u vezi s jednim od napadača.

- Sve je počelo online, na društvenim mrežama, a kasnije se nastavilo i uživo - kažu mlađi Zadrani.

Mladići koji su napali 14-godišnjaka, inače uspješnog atletičara, na Instagramu se diče motociklima, srednjim prstima, tetovažama i narodnjacima te parolama: 'Gorimo' ili 'Teški luđak to'e glava'. Navodno je najstariji od njih prvi maltretirao 14-godišnjaka, a onda je u pomoć pozvao i ostale. Jedan od napadača je član zadarskog boksačkog kluba, drugi ima istetoviran kalašnjikov na vratu.

- S njima se zakačiti, ode glava - samo je jedan od komentara koji su im poznanici ostavljali ispod grupnih slika na Instagramu, no bilo je i onih koji su ih osudili.

- Patnici koji napadaju dicu u grupama. Niste frajeri, nego patnici - komentar je koji im je ispod zajedničke fotografije na Instagramu ostavila poznanica dan nakon nemilog događaja.

Puno oštrije njihov su napad tijekom dana osudili brojni virtualni komentatori koji su uz objavljena imena napadača tijekom dana pozivali na njihov linč.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:46