KAOS U MEĐIMURJU

Napali policajce, prijetili, ozlijedili se pa su uhićeni: Ozlijeđen je i policajac

Zbog napada na službenu osobu odgovarat će 26-godišnjak, dok je 31-godišnjak suočen s prijavom za prijetnje smrću

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Dvojica Međimuraca koji su na totalno neprimjereni način reagirali u utorak oko ponoći u Pribislavcu kada su se, svaki na svoj način, obrušili na policajce tijekom postupanja, uhićeni su i kazneno prijavljeni. Zbog napada na službenu osobu odgovarat će 26-godišnjak, dok je 31-godišnjak suočen s prijavom za prijetnje smrću, ali neće samo zbog toga odgovarati.

Sve je počelo, naime, oko ponoći u Ulici braće Radić u Pribislavcu gdje je policija nadzirala cestovni promet. Utvrđivali su prometne prekršaje, a 26-godišnjak je odlučio ignorirati izdane policijske svjetlosne i zvučne znakove sa službenog vozila. Odbio je zaustaviti automobil čakovečkih oznaka nastavivši dalje vožnju po Gundulićevoj.

- Nešto kasnije zaustavio je auto te je iz vozila pobjegao u obližnje dvorište. Na izdana upozorenja te potom i naredbe da pristupi vozilu, 26-godišnjak se oglušio tvrdeći da nije upravljao automobilom. Tijekom opisanog postupanja iz kuće u spomenuto dvorište izašao je osumnjičeni 31-godišnjak koji je počeo prijeti policijskim službenicima ubojstvom, tvrdeći pritom da posjeduje pištolj. U tom trenutku policajci su uz primjenu sredstava prisile svladali 31-godišnjaka te ga uhiti. Prilikom opisanog postupanja osumnjičeni 26-godišnjak je odgurnuo jednog policijskog službenika te je također zbog napada na službenu osobu, uz primjenu sredstava prisile uhićen i zajedno s 31-godišnjakom priveden u službene prostorije - otkrivaju iz PU međimurske navodeći da su oba osumnjičena lakše ozlijeđena ali i da je jedan od policajaca zadobio lake ozljede.

Temeljem tog postupanja, policija je ishodila sudski nalog varaždinskog suda pa su jučer popodne pretresli dom i ostale prostorije u Pribislavcu koje koristi 31-godišnjak. Tom im je prilikom predao zračnu pušku, a pištolj na koji se referirao da posjeduje i da će policajce njime ubiti, u pretresu pronađeno nije.

- Protiv 31-godišnjaka zbog neprijavljivanja zračne puške nadležnom tijelu te time počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici 26-godišnjak je novčano kažnjen.

Ujedno, protiv 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu te protiv 31-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - zaključuju iz međimurske policije čiji su djelatnici, po dovršenom istraživanju, osumnjičeni dvojac predali pritvorskom nadzorniku gdje su i prenoćili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:38