NOVO DIVLJAŠTVO

Napao dvojicu Indijaca u Zagrebu: Jednog udario šakom u lice, drugog u nogu, slijedio ih u kafić...

Sreća u nesreći je da je policija vrlo brzo stigla na intervenciju te uhitila 20-godišnjaka

Policijsko vozilo, Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Novo divljaštvo nad stranim državljanima zabilježila je noćas policija u Zagrebu. Oko 2:15 sati u zagrebačkoj Ilici, 20-godišnji mladić, iz samo njemu znanog razloga, prišao je skupini indijskih državljana te ih verbalno napao.

Kako mu nije bilo dovoljno što im niže psovke, u svom naletu agresive i bijesa odlučio je udariti nogom u potkoljenicu 25-godišnjeg državljana Indije, dok je drugog, 23-godišnjaka iz Indije, udario šakom u lice pritom mu razbivši dioptrijske naočale.

Prestravljeni stranci potražili su spas u obližnjem ugostiteljskom objektu u koji su se sklonili, a gdje ih je, nakon što ih je slijedio, 20-godišnjak počastio s novom serijom primitivnog vokabulara.

Za kraj se ponovno obrušio na 25-godišnjaka kojeg je prethodno udario u potkoljenicu tako što ga je udario i dlanom u potiljak.

Sreća u nesreći je da je policija vrlo brzo stigla na intervenciju te uhitila 20-godišnjaka nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti izlijeva bijesa očito rastrojenog pojedinca nad stranim državljanima u Zagrebu.

Podsjetimo, prošlog je vikenda objavljena sramotna snimka incidenta koji se također dogodio u centru Zagreba. Na videu objavljenom na Redditu tijekom prošlog vikenda čuje se kako obrijano-nabrijani muškarac na Europskom trgu u Zagrebu vrijeđa dostavljača Wolta porijeklom iz Indije.

Nakon što je izvrijeđao stranog radnika na rasnoj osnovi, na čijem su se licu iščitavali nelagoda, šok i nevjerica, video se prekida, no nije dugo trebalo da postane viralan i osuđujući u javnosti, pa se i policija promptno umiješala u slučaj.

Zahvaljujući kvalitetnim dojavama i smjernicama koje su zaprimili odmah po objavi videa, zagrebački policajci su vrlo brzo otkrili identitet inicijatora govora mržnje koji je svojom primitivnom komunikacijom zapravo osramotio cijelu zemlju.

image

Juraj Mesić

Cropix/Cropix
image

Juraj Mesić

Cropix/Cropix

Riječ je o Juraju Mesiću (34) zvanom Juka iz Ivanić Grada, a njegovu lokaciju, na kojoj se začahurio, policija je pokušavala otkriti nepuna 24 sata. Paralelno s time su mu organizirali skriveni "doček" na adresi stanovanja, tako da ga je oko podneva pošlog ponedjeljka, čim se ukazao u domu, policija odmah uhitila.

Mesić je tada, čim je uočio objektiv fotoreportera naše agencije Cropix, odmah krenuo u junačkom stilu koračati i usput iz petnih žila vikati: ‘Heil Hitler‘.

Osim kaznene prijave za javno poticanje na nasilje i mržnju, za što je predviđena zatvorska kazna do tri godine, Mesić je i prekršajno prijavljen za narušavanje javnog reda i mira prilikom uhićenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:46