NASILJE

Napili se pa premlatili dva muškarca pred kafićem u Kloštar Ivaniću, sve su gledala djeca

Dvojica pijanih muškaraca su napali i pretukli drugu dvojicu, a jedan od nasilnika to je učinio iako je bio u prisutnosti dvoje maloljetnih članova obitelji

Ilustracija

 Tomislav Krišto/Cropix

Druženje muškaraca i maloljetnih članova njihovih obitelji, popraćeno većim količinama alkohola, završilo je u subotu ispred jednog ugostiteljskog objekta u Kloštar Ivaniću metežom i općom makljažom u kojem je 45-godišnjak lakše ozlijeđen.

Kako javlja policija, do tučnjave je došlo 18. veljače na Trgu Svetog Ivana u naselju kod Ivanić Grada, u večernjim satima. Prema kriminalističkom istraživanju, 39-godišnjak i 45-godišnjak su izašli iz kafića kada je za njima je pošao i 37-godišnjak.

Očito je svemu prethodila nekakva verbalna prepirka zbog koje su muškarci napustili objekt, no napadač nije odustajao pa je uz pomoć još jednog, 42-godišnjaka koji se također pridružio sukobu, počeo gdje god je stigao, rukama i nogama, udarati muškarce.

U jednom trenutku od siline udaraca 45-godišnjak i 39-godišnjak pali su na tlo, no njihove napdače to nije zaustavilo već su ih "cipelarili" i to sa ciljem, smatra zagrebačka policija, nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju, dok je 37-godišnjak osumnjičen i za počinjenje kaznenog djela „Povreda djetetovih prava“.

Liječnička pomoć je naknadno pružena oštećenom 45-godišnjaku u Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Ispostava Ivanić-Grad, a gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede, dok oštećeni 39-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć.

- Osumnjičeni 37-godišnjak i 42-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Također, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Povreda djetetovih prava“ obzirom da je isti počinio opisano kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju u prisutnosti dvoje maloljetnih članova obitelji, a čime je grubo zanemario svoju dužnost podizanja i odgoja - priopćila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:21