PIJANI VOZAČ

Napravio dar-mar u mirnom slavonskom mjestu: Pokosio čak osam auta, zabio se i u obiteljsku kuću

Policija je vrlo brzo po dojavi zaprepaštenih žitelja tog mirnog mjestašca stigla na mjesto užasa i ugledala kaos na cesti...
 PU Brodsko-posavska

Dar-mar u gluho doba noći. Jedino se tako može opisati prometna nesreća koja se dogodila u Malinu na području PU brodsko-posavske. Čak osam automobila i jedna obiteljska kuća našlo se na ruti pijanog 39-godišnjeg vozača koji je jučer oko dva sata poslije ponoći skrivio prometnu nesreću u kojoj, pukom srećom, nije nitko ozlijeđen, ali je zato materijalna šteta velika.

image
PU Brodsko-posavska

Policija je provedenim očevidom i u razgovoru s vozačem utvrdila da je oko 2.20 sati vozio auto kroz Malin te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem vozila nakon čega je došlo do zanošenja i slijetanja s kolnika. No, s obzirom na neprilagođenu brzinu kretanja, vozač je prilikom slijetanja završio u odvodnom kanalu odakle se odbio i završio na travi gdje je udario u ukrasno raslinje. Međutim, vozilo ni tada nije stalo već se nastavilo nekontrolirano kretati.

Prvo je udarilo u parkirani teretni auto koji je od siline naleta završio u zidu i metalnoj kapiji obiteljske kuće, dok je pijani vozač sa svojim vozilom odbačen na drugi teretni auto kojeg je izvrnuo na bočnu stranu, a prilikom okretanja auta u zraku vozilo je završilo na krovu čak tri parkirana automobila. U cijelom tom kaosu, dijelovi vozila te šljunak i zemlja završili su na još tri parkirana auta, a u svemu su oštećena i ulazna vrata te prozor obiteljske kuće 54-godišnjeg mještanina.

image
PU Brodsko-posavska

Policija je vrlo brzo po dojavi zaprepaštenih žitelja tog mirnog mjestašca stigla na mjesto užasa i ugledala kaos na cesti, kao da je mjesto poharao uragan. Krivac nesreće je odmah pao alkotest.

Napuhao je 1,77 promila te je prenoćio u policiji na otriježnjenju nakon čega je nad njim provedeno istraživanje. Zaradio je prekršajne naloge zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a hoće li iz njih izvući pouku nakon što bude i osuđen, pokazat će vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 11:41