DIVLJAO U DICMU

Napravio niz prometnih prekršaja pa bježao policiji. Tražili su ga čak mjesec dana, sad je završio u zatvoru

Uz sve to, 21-godišnji vozač upravljao je vozilom iako mu je 2021. godine isteklo važenje prometne dozvole

Ilustrativna fotografija

 Matija Djanjesic/CROPIX

Na 15 dana zatvora osuđen je 21-godišnjak iz Sinja koji je napravio nekoliko prometnih prekršaja, ali i pobjegao policiji koja ga je pronašla tek nakon mjesec dana, doznaje se u splitskoj policiji.

On se početkom veljače ove godine za vrijeme kontrole prometa na cestama nije zaustavio na znak policije koja je željela obaviti nadzor njega i vozila te je pobjegao, a policija je potom raspisala potragu te su ga u subotu pronašli i priveli u policijsku postaju na istraživanje.

Utvrđeno je da je 21-godišnjak 4. veljače, 20-ak minuta nakon ponoći na području općine Dicmo, vozio BMW bez registarskih oznaka i to za vrijeme dok mu je na snazi bila zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Policija navodi i da je ispred policajaca naglo povećao brzinu, odnosno kretanja iz mjesta, pritom postižući gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora tako da je došlo do proklizavanja kotača.

Prometni izgrednik nije se želio zaustaviti ni nakon što je policija uključila svjetlosnu signalizaciju na službenom vozilu, a uz sve to, upravljao je vozilom iako mu je 2021. godine isteklo važenje prometne dozvole.

Nakon dovršenog istraživanja, 21-godišnjak je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud u Splitu. Određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega je odveden u zatvor u Splitu, rekla je Željka Radošević iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:47