TRAGEDIJA U ZAPREŠIĆU

Narko seansa raznim opijatima rezultirala smrću jedne osobe te uhićenjem dvije: ‘Ne govorite ništa‘

Osumnjičeni dvojac je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave nadležnom tužiteljstvu.

Policija/Ilustracija

 Denis Jerković/cropix

Nepromišljena konzumacija opijata sa subote na nedjelju u stanu na području Zaprešića kulminirala je smrću jedne osobe, a potom i uhićenjem dviju osoba zbog niza kaznenih djela. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 43-godišnjak počinio kaznena djela omogućavanja trošenja droga i nepružanja pomoći kao i nedozvoljenog držanja oružja, dok će drugoosumnjičeni 35-godišnjak kazneno odgovarati također za omogućavanje trošenja droga.

Naime, stariji osumnjičeni Zaprešićanin je 6. ožujka pola sata nakon ponoći došao u stan u Zaprešiću u koji ga je pozvao 35-godišnjak i koji je bio u društvu dvije godine mlađeg prijatelja. Sa sobom je donio drogu koju je 33-godišnjak konzumirao s alkoholnim pićima. Nakon višesatnog druženja, 43-godišnji gost je napustio stan ali nije dugo trebalo da mu se užari mobitel jer su ga 35-godišnjak i djevojka preminulog zvali telefonom da se vrati jer da je 33-godišnjaku pozlilo i da daje slabe znakove života.

- Nakon što je vidio da se oštećeni ne oporavlja i ne dolazi svijesti, 43-godišnjak je odlučio otići iz stana, pri tome tražeći od njih da ne govore ništa o drogiranju te je na taj način otežao kasnije postupanje djelatnika Hitne pomoći, iako je bio dužan ostati zajedno s njima i bez odgode pozvati hitnu medicinsku pomoću. Na takav način nije pružio pomoć osobi u životnoj opasnosti koju je sam prouzročio, već je otišao iz stana dok je 33-godišnjak preminuo - otkrivaju iz zagrebačke policije.

Dan kasnije temeljem sudskog naloga velikogoričkog Županijskog suda, pretražen je stan 43-godišnjaka također na području Zaprešića i u kojem su pronašli jedno ručno izrađeno vatreno oružje nepoznatog proizvođača, nepoznatog kalibra, bez tvorničkog broja, više komada raznog streljiva ali i jedan plastični omot sa 0,5 grama marihuane te dva smotuljka sa 2,3 grama bijele praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava koja je poslana na vještačenje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni dvojac je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznene prijave nadležnom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:07