KOBNI METADON

Narko seansa u Zaprešiću: Jedna osoba umrla, jedna u bolnici u teškom stanju, dvojica uhićena

38-godišnjeg muškarca i 40-godišnjeg vlasnika kuće kazneno prijavila da su omogućili trošenje droga dvojici prijatelja
Ilustracija, policija
 Denis Jerković/cropix

Obiteljska kuća na području Zaprešića tijekom večernjih sati ponedjeljka poslužila je trojici ovisnika da zadovolje svoje narkomanske potrebe. I to možda nikad ni ne bi bilo otkriveno da tijekom te seanse jedan od njih nije preminuo dok je drugi u teškom stanju zbog predoziranja hospitaliziran u KB Sveti Duh.

U slučaj se ubrzo umiješala policija koja je provela istraživanje te 38-godišnjeg muškarca i 40-godišnjeg vlasnika kuće kazneno prijavila da su omogućili trošenje droga dvojici prijatelja.

Zagrebački kriminalisti su otkrili da je 28. rujna oko 19.30 sati 38-godišnjak došao do kuće u Zaprešiću gdje je dvojici muškaraca omogućio konzumaciju pripravka terapije metadona koju je donio sa sobom. Međutim, stvari su pošle po zlu jer se jedan nakon toga više nije probudio dok je drugi završio u bolnici.

Kriminalisti su također utvrdili i da je 40-godišnji vlasnik kuće prema unaprijed stvorenom dogovoru, na raspolaganje stavio svoju kuću trojici muškaraca kako bi svi zajedno konzumirali metadonski pripravak.

Vlasnik kuće i muškarac koji je metadon donio sa sobom, predani su pritvorskom nadzorniku uz odgovarajuće kaznene prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:25