GNJEVNI SIN

NARUČIO PREMLAĆIVANJE OČEVE MARKANTNE DJEVOJKE Mladić za zločin angažirao srednjoškolca: 'Tata na Slađanu previše troši!'

'Imao je potkapu i palicu. Otekla mi je ruka, na glavi sam imala čvorugu, a po tijelu bezbroj masnica'

Automehaničaru Danijelu K. (28) užasno je na živce išla Slađana K., markantna djevojka njegova oca Stjepana pa je preko maloljetnog prijatelja I.F. naručio njezino zastrašivanje i premlaćivanje misleći da će je tako otjerati iz obitelji.

Srednjoškolac je rješenje pronašao vrlo brzo. Na suludu ideju pristao je atletičar Tomislav Š. (19), inače mesar po struci, kojem je svaka kuna dobrodošla jer mu obitelj grca u financijskim problemima.

Spasila je gazdarica

- Tog lanjskog 26. studenoga oko 23 sata zaključala sam lokal Pauk u Vrbovcu gdje radim i krenula hodati prema svom autu. Čim sam otključala suvozačeva vrata, vidjela sam obrise mlađe muške osobe. Imao je potkapu i palicu u ruci koju je držao podignutu u zraku.

Bio je tri metra udaljen od mene. Stajao je kod zidića, uz čempres. Počeo mi se približavati, a kad sam sjela u auto, digla sam ruku i noge da se obranim. Cijelo vrijeme me pokušavao udariti po glavi.

Vikala sam i branila sam se kako god sam mogla. Najednom se udaljio, ali se odmah i vratio nazad te me nastavio tući - prisjetila se mučnog iskustva pretučena konobarica Slađana K., koju je težih posljedica spasila gazdarica koja je počela lupati na prozor i tjerati ga. Na kraju se Slađanina gazdarica Zdravka spustila na parkiralište zajedno sa suprugom jer je vidjela da napadač ne odustaje.

- Čim ih je vidio, nepoznati muškarac je pobjegao. Otekla mi je desna ruka, na glavi sam imala čvorugu, bezbroj masnica po bedrima i nogama, a ironije radi, uz moj auto pronašla sam napadačev iPhone 4 - pojasnila je još prestravljena žrtva čiji je slučaj riješen vrlo brzo upravo zahvaljujući izgubljenom mobitelu napadača.

Spona između naručitelja i izvršitelja posla bio je maloljetni I. F. koji je priznao sve. Istražiteljima je objasnio da se od proljeća prošle godine intenzivno družio s Danijelom K. koji mu je spomenuo vezu svoga oca s konobaricom na koju troši jako puno novca. Danijel inače živi u Austriji, a u Vrbovec dolazi vikendom i tad su razmjenjivali ideje, životna iskustva, nedaće.

Potkapa i fantomka

- Danijel mi se ogorčeno povjerio kako njegov otac na tu ženu troši previše. Stalno me nagovarao da je zaskočim s leđa nakon radnog vremena.

Naglasio mi je da Slađana mora imati neku ‘šljivu’, da je treba pretući i da to mora biti vidljivo jer da će joj to valjda biti opomena da se makne od njegova tate. Svako malo me pitao u SMS-ovima je li zadaća odrađena i, ako nije, što čekam. Bio je uporan pa sam iz njegove garaže uzeo potkapu, fantomku, a plišane rukavice i teleskopsku palicu sam imao doma.

Kad je vidio da ja tu ženu ne želim zaplašiti, ponudio mi je 1000 kuna da to učini bilo tko. Našao sam Tomislava.

Nisu dobili novac

Predao sam mu ‘alat’ kod Codexa, a dan kasnije Tomislav mi je poslao poruku: ‘dobro obavljen posao’ da bi mi poslije toga dana rekao da mu je tamo ispao mobitel pa 1000 kuna nitko od nas nije vidio - povjerio se istražiteljima maloljetni posrednik I. F.

Pričljiv pred istražiteljima bio je i Tomislav Š. kojem se, zapravo, zamračilo pred očima tek kad se vratio kući nakon premlaćivanja. Shvatio je tada da je izgubio mobitel i od toga dana nikog od ekipe više nije ni vidio ni čuo. Za razliku od njih dvojice, mozak cijele operacije i naručitelj napada Danijel K. branio se šutnjom.

Rezime priče je optužnica koju je Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo protiv Danijela K. i Tomislava Š. i to zbog pokušaja teškog ozljeđivanja. Za obojicu traže devet mjeseci zatvora, iako je za navedeno djelo predviđena kazna od godine dana zatvora, jer ovo im je prvi kriminalni grijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:50