PETERANEC U SUZAMA

'Naš Lalo je igrao nogomet i plesao folklor, a otac je bio trgovac, svi smo ih voljeli...'

U udarcu u traktor koji im se u Luci kod Vrbovca ispriječio dok su išli na more poginuli su Robert (42) i Leonardo (14) Ambrošić, a teško su ozlijeđeni vozačeva supruga Martina i mlađi sin (5)
 Darko Tomaš / CROPIX

Koprivnički Peteranec zavijen je u crno. Omiljeni mještani, četveročlana obitelj Ambrošić, stradala je u teškoj prometnoj nesreći u mjestu Luka nadomak Vrbovca u četvrtak oko 16.50 sati, kada je traktorist M. V. (40) iznenada skrenuo u suprotni kolnički trak i izravno se zabio u Audi A3 kojim je Robert Ambrošić (42) vozio suprugu Martinu te dvojicu sinova, Leonarda (14) i Vinka (5), na more u Mošćeničku Dragu.

Otac i stariji sin na mjestu su ostali mrtvi, a vozačeva supruga i mlađi sin prevezeni su u KBC Zagreb. Kako doznajemo, Martina ima prijelome pet rebara i operirana joj je ruka dok je petogodišnjaku slomljena lopatica.

- To popodne sam im mahala kad su kretali za Mošćeničku Dragu, kod rođaka. Robert je tim putem prema Zagrebu prolazio i dvaput dnevno i bio je pažljiv vozač - priča nam jedna od susjeda i dobrih prijatelja stradalih Ambrošića s kojima je veže kumstvo. Ne skriva suze dok s tugom govori o Leonardu, školarcu nadimka Lalo, koji je plesao folklor i igrao u lokalnom nogometnom klubu Panoniji Peteranec.

- Lalo je bio oličenje vedrine. Otac mu je bio trgovac, a majka je uz svoj posao pomagala u polju roditeljima u čijoj su kući živjeli svi zajedno. Teško će im biti svima dalje - kaže, pak, druga mještanka.

Dok Ambrošići proživljavaju najteže trenutke života, vozač traktora M. V. (40) je uhićen. Policajcima je rekao da su mu otkazale kočnice pa je traktor poslan na vještačenje. Inače, od ranije ima bogat prometni dosje.

Kako smo pisali, M. V. je vozeći kroz Luku prema Vrbovcu naglo skrenuo u lijevo i završio u drugoj traci kojom su iz suprotnog smjera dolazili Ambrošići u Audiju. Traktorist je neposredno prije frontalnog sudara sa Audijem, okrznuo i BMW njemačkih oznaka koji se vozio ispred njega i zaustavio zbog skretanja u lijevo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:14