DRAMA U NOVOM VINODOLSKOM

'NAŠA MEGI JE SAMO ZALAJALA, A TAJ VUČJAK JU JE ZGRABIO I RASKRVARIO...' Izvela umiljatu mješanku u dvorište, a na nju navalio susjedov njemački ovčar

 

Psić Megi, pet godina stara ženka mješanca u utorak navečer se ispred obiteljske kuće u Novom Vinodolskom ničim izazvana našla u čeljusti susjedova njemačkog ovčara koji im je dotrčao do ruba dvorišta. Sve se to odvijalo naočigled N.M., majke vlasnice psa koja je u kobnom trenutku izvela Megi u dvorište obaviti nuždu i pritom je u vlastitom dvorištu držala na povodcu.

Teško izgriženog psića iz kojeg je liptala krv vlasnica je brzo odvezla do veterinara u Crikvenicu koji ga je operirao i u zadnji mu tren doslovno spasio život! Policija je, pak, S.L. (64), gazdu njemačkog ovčara, prekršajno prijavila zbog kršenja Zakona protiv javnog reda i mira, odnosno držanja psa bez nadzora kaznivši ga s 250 kuna, a o svemu je izviještena i mjerodavna veterinarska inspekcija.

I dok je pred Megi dug oporavak s obzirom da joj je slomljeno rebro te je u prsnom košu od ugriza vučjakovih očnjaka zadobila dvije rupe, obitelj koju punih pet godina usrećuje svojom bezgraničnom ljubavlju, zbog napada je u neopisivom šoku.

- Megi je prošla operaciju, idućih sedam dana mora primati antibiotik, no vidjet ćemo kako će oporavak teći. Boli je, cvili, ne jede... A što se tiče tog incidenta, još se sva tresem. Izašle smo kratko u dvorište kako bi se ona pomokrila. Uvijek je držim na uzici jer ulična strana dvorišta nema ogradu pa da mi ne odluta. Vučjak je naišao, Megi je zalajala, pa ju je zgrabio i počeo tresti. Raskrvario ju je, a drugi susjed mi je pomogao da vučjaka odgurnem od psa. Svaki put se smrznem kad mi vučjakov gazda veli: 'Ma neće ti ništa, pas je dobar' - priča za Jutarnji list majka vlasnice psa pred kojom je vučjak doslovno grizao njezina psića.

Ono što dodatno zabrinjava je činjenica da, za razliku od nje koja Megi i po vlastitom dvorištu šeće s uzicom, susjed tri puta dnevno njihovom ulicom, kažu nam mještani, prolazi s dva psa i niti jednog ne drži na povodcu.

- Odmah nakon napada gazda je dotrčao i ispričavao se. Ali kakva je to utjeha kad je umjesto psića mogla u dvorištu tako biti moja unučica. Trenutni troškovi liječenja psa su bili 2500 kuna pa nam je susjed to odmah namirio. Obećao je pokriti i sve iduće troškove veterinara koji će se odnositi na liječenje. Iskreno? Kad smo u ulici doznali da je taj susjed udomio napuštene pse, bili smo ponosni na taj čin. To je za svaku pohvalu. Međutim, svaki vlasnik se treba odgovorno ponašati jer životinje nisu krive za svoje postupke - zaključila je vlasnica ozlijeđenog psa.

Vlasnik Lare, pak, 13 godina starog njemačkog ovčara ne bježi od odgovornosti.

- Izrazito mi je žao. Policija me kaznila s 250 kuna. Šetao sam s unukom i Larom, ali kako je pas vukao, pustio sam ga. I onda se iznenada dogodila nezgoda kojoj se nitko nije nadao. Ne znam što je Lari bilo. Ženka na ženku navalila. Ne mogu iskočiti iz ove kože. Moj pas nije divljak. Neugodno nam je zbog svega. Sreća, psić je dobro, biti će dobro. Platili smo liječenje veterinara - rekao nam je vlasnik njemačkog ovčara.

Iz PU primorsko-goranske kažu da pas u vlasništvu 64-godišnjaka u vrijeme napada nije bio pod nadzorom vlasnika. Također, dodaju da je drugi pas teško ozlijeđen te da su kršitelju zakona uručili obvezni prekršajni nalog.

- O ovom događaju policija će izvijestiti i mjerodavnu veterinarsku inspekciju radi postupanja iz njihove nadležnosti - rekli su nam iz riječke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:50