StoryEditor
POLICIJA POKRENULA ISTRAGU

NAŠA UGLEDNA GLUMICA ZGROŽENA I U ŠOKU 'Ostala sam bez 20 tisuća kuna koje sam dobila kao nagradu, napravila sam veliku pogrešku na bankomatu...'

Zdenka Heršak
 Boris Kovačev/CROPIX

Zdenka Heršak (89), ugledna kazališna, televizijska i filmska glumica ostala je, ako je suditi prema njezinoj prijavi zagrebačkoj policiji, bez 20.000 kuna koji su joj sjeli drugog dana ove godine na njezin bankovni račun. Zbog sumnjivog pražnjenja računa preko niza različitih bankomata diljem metropole, Heršak je zgrožena i pod šokom, a da je “olakšana” za novac koji je bio, dodaje, nagrada za njezin obol u glumačkom svijetu, shvatila je prošli tjedan kad joj je kući stigla obavijest Zagrebačke banke o mjesečnom prometu računa na koji joj sjeda mirovina.

- Tek po ovom što mi se dogodilo vidim da nisam ozbiljno shvaćala uputstva da se, prilikom unošenja PIN-a na bankomatu, zaslon treba prekriti rukom i sakriti od pogleda. Novac je nepoznata osoba podizala svaki drugi dan tijekom siječnja, i to po 2000 kuna na raznim bankomatima od Bijeničke do Vlaške ulice. Zvala sam odmah banku kad sam proučila izvadak i oni su mi odmah blokirali karticu te rekli da nestanak novca prijavim policiji. I jesam. Došao mi je jedan policajac kući kojem sam dala izlist banke i podijelila svoja saznanja – govori za Jutarnji poznata glumica Zdenka Heršak. Od hakera i prevaranata strahuje, otkrivši pritom da je svjesna da su “na svakom čošku te vrebaju osobe starije životne dobi".

Na upit tko još koristi osim nje bankovnu karticu, glumica pojašnjava da joj njezin brat već neko vrijeme par puta mjesečno po njezinoj zamolbi podigne novac jer se teško kreće. No odmah joj, napominje, zajedno s novcem karticu i vrati.

- I brat je šokiran činjenicom da mi je račun ispražnjen. Očito ni on nije bio previše pažljiv prilikom unošenja PIN-a. A poručujem kradljivcu da moju sreću meni nitko ne može ukrasti jer novac nikoga nije usrećio! Inače, tih 20 tisuća kuna dobila sam kao nagradu, a povodom toga sam bila na velikoj proslavi u HNK u studenom prošle godine. Zamislite, samo dan nakon što je novac sjeo na moj račun 2. siječnja ove godine, krenuo je s njega i bježati, malo pomalo svaki drugi dan – ogorčeno napominje Zdenka Heršak.

U PU zagrebačkoj su nam potvrdili da su zaprimili prijavu krađe novca s računa i da je povodom toga kriminalističko istraživanje još uvijek u tijeku. Tko je novopečeni vlasnik glumičinog novca koji mu ne pripada, pokazat će istraga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 00:56