INCIDENT U BJELOVARU

NASILJE NA VELIKU GOSPUVlasnici lokala prijetio smrću: 'Nećešse dobro provesti ako pozoveš policiju'

Zagreb, 090812.Benzinska postaja Langov trg.Oko 1 sat iza ponoci policija je u brzoj akciji privela nekoliko mladica u alkoholiziranom stanju zbog narusavanja javnog reda i mira.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX

BJELOVAR - Obilježavanje blagdana Velike Gospe na bjelovarskom području na pojedinim lokacijama poprimilo je i obilježja narušavanja javnog reda i mira i to uglavnom zbog 'potoka' alkohola koji je tekao na svakom uglu.

Tako u bjelovarskim Ždralovima u jednom kafiću konobarica nikako nije mogla izaći na kraj sa pretjerano 'veselim' gostima. Naime, trojica mladića koji su u lokalu proveli cijelo popodne vikala su i galamila na sve druge goste koji su naišli. Došao je i trenutak kad su odlučili svoje prisustvo "zapapriti" pa su počeli razbijati staklene čaše a onda i ogledalo koje se nalazilo u dnu šanka. Vrhunac njihovog druženja bilo je kad je jedan od njih, 33-godišnji šarmer, zaprijetio smrću vlasnici lokala a stvar je izmakla kontroli kad joj ju je uhvatio i počeo joj savijati ruku.

- Nećeš se dobro provesti ako pozoveš policiju! Jel me čuješ? Ne zovi muriju! - izvikivao je 33-godišnjak vlasnici kafića dok joj je savijao ruku. Druga dvojica njegovih kompanjona nesretnu su, pak, ženu polijevali vinom iz boca koje su im se našle pod rukom. Uhićen je i nakon obrade je protiv njega podnesen optužni prijedlog.

Burno je bilo i u susjednom mjesto Nova Rača gdje je policija, također, imala pune ruke posla! Ispod nadstrešnice jednog ugostiteljskog objekta, 36-godišnji se mještanin totalno raspojasao. Nekontrolirano je vikao i galamio te je skinuo majcu i pokazivao torzo prisutnima. Ali ni to mu nije bilo dosta pa je počeo skakati i po stolovima. Izmjereno mu je 2,11 promila alkohola u krvi.

Pod šatorom drugog ugostiteljskog objekta, također, parada. Sa 2,07 promila alkohola u krvi 50-godišnji je muškarac urlao i naguravao muzičare na bini. Ubrzo je pristigla policija koju je isto počastio osebujnim repertoarom psovki. Negodovao je zbog privođenja da pođe s njima u policijsku postaju pa ih je počeo i omalovažavati. Na kraju su nad njim uporabljena sredstva prisile te se odveden u postaju a zatim i na bjelovarski Prekršajni sud.

Bjelovarski prostor sajmišta bio je poprištem sukoba svoje maloljetnika koji su se međusobno vrijeđali i šamarali i sve je to, pričaju svjedoci, potrajalo do dolaska policije otprilike nekih pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:37