EPILOG U SUDNICI

NASILNIK IZ TAKSIJA NA SLOBODI Brutalno pretukao sestre pa dobio 15 dana zatvora i 500 kuna troškova: 'One su prve počele...'

 Damir Krajac / EPH

Slučaj brutalnog premlaćivanja dvije sestre, Sare i Kimy Golub u taksiju nakon izlaska 8. veljače dobio je svoj epilog u sudnici.

26-godišnji Željko Raženj na Prekršajnom sudu u Zagrebu dobio je zatvorsku kaznu - od 15 dana, javlja RTL . Zbog remećenja javnog reda i mira na osobito drzak način, sudac mu je već prije odredio 15 dana zatvora, a budući da je kaznu odradio u cijelosti, Raženj je slobodan čovjek.

Podsjetimo, u noći 8. veljače sestre Sara (19) i Kimy (23) Golub nakon subotnjeg su izlaska skupa s poznanikom sjele u taksi. On ih je uskoro počeo seksualno i fizički maltretirati, a sve se vidjelo na fotografijama koje je sljedeći dan na Facebooku objavila prijateljica sestara i koje su pokazivale unakažena lica djevojaka.

Optuženik je presudu slušao bez ikakvih znakova pokajanja, izjavivši prethodno kako su sestre prve fizički nasrnule na njega. Nakon ispitivanja svjedoka, sudac mu je uz 15 dana zatvorske kazne odredio i 500 kuna sudskih troškova. Kako je već ranije odredio 15 dana zatvorske kazne zbog remećenja javnog reda i mira, sudac je ustanovio kako je prijestupnik slobodan.

Sudac je ispitao i vozača taksija, koji tijekom fizičkog obračuna nije htio zaustaviti taksi.

"Neki od njih govorili su mi da stanem, neki da nastavim voziti. Stao sam kad sam imao priliku zaustaviti vozilo radi situacije u prometu. Tijekom vožnje smirivao sam situaciju, dečke odvezao kući, bili su pristojni i pošteno su mi platili. Sara je galamila tijekom cijele vožnje, a tek kad sam se zaustavio, vidio sam ogrebotinu i krv iznad Kimynih očiju", izjavio je.

Odvjetnica sestara Golub najavila je daljnju borbu za odštetu, javlja RTL .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 17:38