PREVARA

NASJELA NA STARI TRIK I OSTALA BEZ NEKOLIKO TISUĆA KUNA Gospođa iz Labina u šoku: 'Čekala sam tog čovjeka da se vrati s mojim novcem...'

 Davor Pongracic / CROPIX

Jedna je 67-godišnja žena iz Labina nasjela na stari i dobro poznati trik prevaranata koji su je u trenu 'olakšali' za nekoliko tisuća kuna.

Naime, kako je objavila labinska policija, žena je 14. veljače oko 11,30 sati prolazila naseljem Kature u Labinu, kada je nepoznati muškarac s tla podignuo, kako se činilo, zlatnu narukvicu. Ponudio joj je da je prodaju i podijele novac jer su, zapravo, narukvicu oboje pronašli.

Tada im pristupa još jedan muškarac te im kaže da želi otkupiti narukvicu za 10 tisuća kuna. No, kako kod sebe nije imao dovoljno novaca, zamolio je oštećenu da mu posudi novac i preda drugom muškarcu te da zadrži nakit dok joj ne vrati dug.

Žena je shvatila da je prevarena nakon što se taj drugi muškarac nikako nije vraćao s novcem. Osim toga, uvidjela je da nije bila riječ o vrijednom zlatnom nakitu već o bezvrijednoj narukvici.

Policija traga za prevarantima te upozorava građane, pogotovo one starije životne dobi koji su najčešće žrtve, na ovaj oblik prijevare te ih poziva da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Ako do prijevare ipak dođe, policiji će uvelike pomoći ukoliko upamtite izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i slično), kao i karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) ili neke druge podatke koji bi policijskim službenicima mogli koristiti, poručuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2023 08:06