TRAGEDIJA

NAŠLI TIJELO U MREŽNICI Jedan migrant upao u rijeku, drugi nestao, mještani tvrde: 'Zatoplilo je, oživljava se ruta kroz Karlovačku županiju...'

Ilustracija
 Mario Pušić / CROPIX

U rijeci Mrežnici na području općine Barilović u nedjelju u poslijepodnevnim satima pronađeno je beživotno tijelo nepoznate muške osobe, izvijestila je u ponedjeljak u svojem priopćenju PU karlovačka, navodeći da provode kriminalističko istraživanje kojim će utvrditi identitet osobe i okolnosti stradavanja. Selo se zove po rijeci - Mrežnica, a vrlo je vjerojatno da je osim ove pronađene osobe, stradala još jedna, te se za njome traga.

Za sada se, dakle, pouzdano ne zna koje su okolnosti prethodile događaju, međutim, lokacija na kojoj je tijelo pronađeno kao i za sada dostupne informacije širom otvaraju mogućnost da bi se moglo raditi o migrantima. U svojem južnom dijelu općina Barilović graniči s općinom Tounj, a radi se o vrlo rijetko naseljenom području te zapuštenim površinama koje su dijelom i minski sumnjive.

Šira javnost je za ovaj teren čula prošle godine jer su na tounjskom dijelu pronađeni posmrtni ostaci francuske studentice Anne Cecile Pinel, tri i pol godine nakon što je nestala na festivalu Memento Demento uz Mrežnicu.

Mještani s područja općine Barilović potvrđuju nam da se nakon zimske stanke polako oživljava migrantska ruta, koja je još jesenas polako s Karlovačke županije zakrenula prema Lici, ali u južnim dijelovima karlovačkog područja ruta je vrlo živa. Moguće je utopljenik prošao upravo njome, te je na perjasićkom području prešao Koranu, međutim, Mrežnica ga je koštala života.

Nema preciznih podataka koliko je na ruti ukupno stradalo migranata. Prema našim statistikama ovo bi mogla biti 16. žrtva u nešto više od godine dana, odnosno od kraja siječnja prošle godine, kada se jedan migrant utopio u Kupi. Govorimo samo o području Karlovačke županije, ali i o migrantima čija su tijela na tom potezu izvukle slovenske vlasti na svojoj lijevoj obali Kupe.

Utapljanja su glavni uzrok njihove smrtnosti, a dvoje ih je poginulo i u odronu stijene. Koliko ih je stradalo u neočišćenim minskim poljima za sada je nemoguće utvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:19