NAPUŠTENO DIJETE

Nasred ceste u Zagrebu pronađen ostavljeni dječačić! Stigli roditelji, tamo je i policija

Dječak ne komunicira i ono što kaže je nerazgovjetno. Ima otprilike pet godina

Arhivska fotografija (Ilustracija)

 Tomislav Kristo/CROPIX

U zapadnom dijelu Zagreba, u Vrapču, tijekom prijepodneva pronađen je dječačić bez ikakve pratnje.

Oko 11.35 sati na telefon 192 zagrebačka policija je zaprimila dojavu građana kako na početku Aleje Bologna sam samcat stoji jedan mališan, vrtićke dobi. Otprilike starosti pet godina.

U vrijeme pronalaska dječačić je bio odjeven u kratke hlače, potkošulju i tenisice, a s obzirom da je vrijeme u Zagrebu zahladilo te kiši, svakako je bio neprikladno odjeven za trenutnu vremensku situaciju.

Dodatni problem je što dječak ne komunicira i ono što kaže je nerazgovjetno.

Zahvaljujući građanima koji su promptno reagirali, dječak je sklonjen s ulice te se trenutno nalazi u Centru za socijalnu skrb Susedgrad.

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili dojavu te kažu da je dijete trenutno zbrinuto u Hrvatskom zavodu za socijalni rad te usput apeliraju na građane ako imaju korisnih saznanja oko nestanka izgubljenog dječaka, da se jave na 192.

Nakon što se u javnom prostoru zakotrljala vijest o pronađenom djetetu, u prostorije Centra za socijalnu skrb došli su djetetovi roditelji. Neslužbeno doznajemo da su bili izvan sebe.

Iduća na potezu je policija koja s njima trenutno obavlja razgovor i utvrđuje identitete. Osim što se trebaju utvrditi i sve okolnosti nestanka dječaka odnosno njegova odlaska iz sigurna okruženja na ulicu, sve prikupljene informacije zajedno sa zdravstvenim stanjem djeteta bit će detaljno izvagane kako bi se donijela i finalna odluka postoje li elementi kaznenog djela ili prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:37