OSMI DAN OD NESTANKA

Nastavlja se potraga za Matejem, u Splitu kopni nada... ‘Šokirani smo njegovim nestankom‘

Policija danima pretražuje Savu i Dunav te područje oko rijeka, ali za sada nema nikakvih informacija o nestalom mladiću

Potraga za Matejem Perišom

 Tom Dubravec/Cropix

Potraga za Matejem Perišem u Beogradu ušla je u osmi dan. Njegov nestanak prijavljen je beogradskoj policiji 31. prosinca nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u srbijansku prijestolnicu.

Policija danima pretražuje Savu i Dunav te područje oko rijeka, ali za sada nema nikakvih informacija o Perišu.

A kako vrijeme prolazi, tako i kopni nada Splićana da će njihov mladi sugrađanin biti pronađen živ. Novinar Kurira javio se jutros iz Splita u program televizijske postaje tog lista gdje pokušava saznati više detalja iz života nestalog Mateja.

Šokirani Matejevim nestankom

- Pred polazak u Beograd nije bilo nikakvih problema. Radi se o jako složnoj obitelji, drže se zajedno. Sve je bilo uobičajeno, rekao je novinar Aleksandar Panić.

Dodaje kako svi njegovi sugovornici imaju samo riječi hvale za nestalog mladića, a da su osobe s kojima je otišao na doček njegovi prijatelji još od djetinjstva.

- Pričao sam i sa susjedima Matejeva oca Nenada. Mateja nisu viđali često, ali za njegova oca imaju samo riječi hvale. Šokirani su njegovim nestankom. Kažu da se nada polako gubi, izjavio je Panić.

Uključeni potražni psi

Kako smo jučer izvijestili, sedmog dana potrage u akciju su uvedeni i potražni policijski psi s vodičima iz Policijske brigade. Dva njemačka ovčara, četverogodišnji Olaf i jednoipolgodišnji Aki Maki, u četvrtak su od jutra pretraživali obalu u dužini od oko dva kilometra, od restorana Sava Nova do ušća Save u Dunav, ispod spomenika na Kalemegdanu. Olaf je inače bio pronašao tijelo pjevačice Jelene Marijanović koju je ubio njezin suprug.

- Pretraživali smo i drugu obale Save, a prošli smo i Ratno ostrvo, ali zasad nema rezultata. Ovo su inače psi koji imaju dva certifikata. Kad bi vas ponjušio i kad biste otišli dva kilometra dalje, on bi vas pronašao - rekao vodič psa.

Osim obale, pretraživali su i objekte uz obalu. Policijski čamci sondiraju dno rijeke Save, ali u četvrtak nisu više bili usmjereni na područje između tramvajskog i Brankova mosta, već na ušće Save u Dunav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:52