ODGOVOR NA AFERU S PRASADI

NASTAVLJA SE SAGA O UKRADENIM SVINJAMA U MEĐIMURJU 'Susjedi lažu, Vuković se nije predstavljao kao ja, ali i meni je dužan novac!'

 
Osumnjičeni Igor Vuković (u krugu) na farmi s koje su se tjedan odvozile svinje

S farme u Martinskoj Vasi ukradeno je 723 svinja, za što je optužen kooperant Igor Vuković.

Igor Vuković se nikada nije predstavljao kao Mirko Baljak. To su lažne optužbe susjeda koji je konstantno Igora prijavljivao raznim inspekcijama, prijetio mu da će mu zatvoriti farmu i slično.

Moje je ime Miro Baljak i ja sam s Vukovićem često bio na toj farmi. Razgovarali smo i s tim susjedom kojem se Igor predstavio svojim imenom prezimenom, a on sada iznosi laži”, kazao nam je jučer Mirko Baljak, reagirajući time na izjave prvih susjeda farme u Martinskoj Vasi, s koje je ukradeno 723 svinja, a za što u tvrtki Vajda, koja je vlasnik svinja, optužuju svog bivšeg kooperanta Igora Vukovića.

Baljak tvrdi kako Vukovića poznaje već nekoliko godina, a kako se bavi prodajom nekretnina, zamolio ga je da mu pomogne kupiti farmu.

“Cijena je bila 25 tisuća eura, a kako nije imao dovoljno novca, ja sam gospođi koja ju je prodavala ponudio svoj lokal na tržnici u Vrapču u Zagrebu. Ona je od Vukovića uzela 10.000 eura i taj lokal. Igor mi je obećao da će mi vratiti novac, čak mi je i nudio da uđemo zajedno u ovaj posao. Do danas mi nije vratio novac. Posljednji put sam na farmi bio prije mjesec dana, i sve je izgledalo super, a zašto je sve ovo učinio, zaista ne znam”. Baljak tvrdi kako je Vuković uložio veliki novac u uređenje farme i u obližnju kuću u kojoj je živio. Prije nekih deset dana Vuković je oglasio prodaju farme za 200 tisuća eura, ali je u međuvremenu oglas povučen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:13