SRAMOTA NA BRAČU

NASTAVLJENA ISTRAGA O PREMLAĆIVANJU U SUPETRU Jedan napadač je u bijegu, dvojica puštena jer nema dokaza, doznajemo što su snimile nadzorne kamere...

 
Ilustracija
 Duje Klarić / Hanza media

Splitska policija nastavila je obradu slučaja napada u Supetru te su tijekom četvrtka na kriminalističku obradu bila privedena dvojica mladića u dvadesetim godinama, jedan iz Splita i jedan s Brača.

Iako se sumnjalo da su sudjelovali u napadu na četvero mladih sezonaca i supetarskog vatrogasca koji im je priskočio u pomoć i kojem je slomljen nos, policijskom obradom nisu nađeni čvrsti dokazi za to pa su pušteni na slobodu bez ikakve prijave, piše Slobodna Dalmacija.

No, treći mladić iz Splita, za kojeg je policija uspjela pribaviti dokaze koji ga s dovoljno osnovnanom sumnjom povezuju sa sudjelovanjem u napadu, još nije kriminalistički obrađen jer je zasad nedostupan organima progona.

Također, neslužbeno doznajemo da su snimke videonadzora s okolnih objekata, a s kojima policija do sad raspolaže, pokazale da je u napadu i premlaćivanju sudjelovale četiri osobe dok je ostalih desetak muškaraca stajalo sa strane kao "podrška". Dakle, sezonce jest okružila grupa od 15-ak do 20 mladića, no za sad snimke pokazuju da ih je tuklo njih četvero.

Dvojica od njih, 22-godišnjak iz Pučišća i 19-godišnjak iz Splita su uhićeni zbog nasilničkog ponašanja iz mržnje i određen im je jednomjesečni istražni zatvor, trećeg policija traži dok se za četvrtu osobu još ne zna tko je, piše Slobodna Dalmacija.

Problem u identifikaciji predstavlja i činjenica da su napadači na glavi nosili tzv. "dukserice". Iz policije poručuju da se krim obrada nastavlja.

Jedan od supetarskih napadača na sezonce i vatrogasca i sam je vatrogasac

Jedan od dvojice mladića koji je pritvoren zbog napada na sezonske radnike, od kojih su dvojica bila srpske nacionalnosti, ali i vatrogasca koji ih je pokušao zaštititi i sam je vatrogasac, doznaje se u DVD-u Pučišća.

Kolege pritvorenog 22-godišnjaka iz pučiškog DVD-a za Hinu su rekle da posljednjih pet godina, koliko je njihov član, s njim nikada nisu imali problema, ali i dodali da ne podržavaju nikakav oblik nasilja.

Pučiški vatrogasac je zajedno sa 19-godišnjakom i još nekoliko osoba oko 4 sata napao tri mladića i djevojku tražeći Srbe, a kada je 26-godišnji supetarski vatrogasac stao u obranu četvero sezonaca napao ga je i teško ozlijedio.

Utvrđeno je i da je isti 22-godišnjak 2018. sudjelovao u incidentu na benzinskoj crpki kod Beograda. Pritvoren je, no ubrzo se za njega založio ministar uprave Lovro Kuščević nakon čega je pritvoreni vatrogasac ostvario kontakt sa svojom obitelji.

Kako se doznaje od bračkih vatrogasaca Upravni odbor DVD- a Pučišća na stegovnom će postupku odlučivati koje će posljedice snositi zatvoreni 22- godišnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:56