ZLOČIN U PULI

Nastavljeno suđenje Chiari Pašić: Sporan nalaz psihičkog stanja nakon ubojstva?

Chiara Pašić
 Goran Sebelic / CROPIX

Nakon što je prošlog tjedna odgođeno suđenje Puljanki Chiari Pašić (33), kao i maloljetnici (15) iz Petrinje, zbog stravičnog ubojstva njezina trogodišnjeg sina Denisa lani u svibnju, jučer je ono nastavljeno na Županijskom sudu u Puli.

Naime, Pašić je navodno prekjučer vraćena iz Zatvorske bolnice u Zagrebu s Odjela psihijatrije gdje je bila smještena nakon prvog dana suđenja, zbog čega je ono i odgođeno. Naime, tada je njezin branitelj odvjetnik Davor Štorga rekao da joj je, s obzirom na to da se njegova branjenica deset godina liječila na psihijatriji, mjesto u bolnici, a ne u zatvoru. Na njegov prijedlog danas će sud ispitati i prof. dr. Vladu Jukića, psihijatrijskog vještaka i predstojnika PB-a Vrapče.

Suđenje je i ovaj put bilo iza zatvorenih vrata javnosti u sudnici Gabriele Marčete Ferića, a prekinuto je nakon samo sat vremena. Navodno sam odvjetnik Chiare Pašić nije bio zadovoljan nalazom sudskog vještaka koji je procjenjivao njezino psihičko stanje nakon zločina pa je stoga zatražio da se pozove na sud. Također, ispitan je jedan svjedok, a suđenje se dalje nastavlja ovaj tjedan, sve do petka. Za idući tjedan nisu zakazana ročišta.

Na jučerašnjem ročištu uz branitelje Chiare Pašić i maloljetnice Davora Štorge i Pavla Peršića bila je i odvjetnica obitelji oca ubijenog dječaka. Naime, obitelj Pašić iz Velike Kladuše još je na početku suđenja izrazila želju za dolaskom na sud, no kako je rasprava otkazana, tada nisu došli. Nije ih bilo ni jučer, a, kako doznajemo, krive su vremenske neprilike.

- Vjerujem da bi u nastavku suđenja trebao doći netko od mojih sinova i kći koja radi u Austriji - rekla nam je baka ubijenog dječaka Fata Pašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:19