FATALNA KRISTINA

Nastavljeno suđenje djevojci optuženoj da je dečka otrovala antifrizom: ‘Rekla mu je da je to sok za opuštanje‘

Marin Puliz, prijatelj Kristine Ferko, rekao je da je ova na dan kad je otrovala Denisa Matijašića odbila njegov poziv na kavu

Kristina Ferko

 Robert Fajt/Cropix

Svjedočenjem njezina prijatelja Marina Puliza i bivšeg dečka Simona Katunića, na Županijskom sudu u Karlovcu nastavljeno je suđenje Kristini Ferko koju tužiteljstvo tereti da je 22. siječnja 2020. godine antifrizom pokušala otrovati poznanika Denisa Matijašića. Obojica su svjedoci obrane te su, zajedno s ostalima iz kruga obitelji i prijatelja, okrivljenoj nastavili stvarati "alibi mozaik" za kobni siječanjski dan.

Puliz je tako naveo kako se toga dana dopisivao s optuženom porukama da se nađu na kavi, jer su se obično barem jednom tjedno nalazili u lokalnom kafiću, ali ga je odbila te mu je rekla da ide kući s obzirom na to da mama sprema večeru. Vidio ju je oko 19 sati kako svojom crnom Opel Vectrom ide s posla, prolazeći kraj njegove kuće. Te poruke ostale su mu u mobitelu koji više ne koristi i nije isparavan, ali ga je spreman dati na provjeru.

image

Marin Puliz

Robert Fajt/Cropix

Sudu, ali i tužiteljstvu, bilo je čudno zašto nije sinhronizirao podatke na novom aparatu s obzirom na to da ima isti broj te kako se sjeća svih tih detalja otprije dvije godine, pa su ga pitali zna li što je radio 22. siječnja prošle godine, dakle godinu ranije, na što odgovara da ne zna, ali da se ovoga sjeća zato jer mu je tada uhićena prijateljica.

Na pitanje suda tko je poslodavac optužene, kazao je da je to Zdravko Jurinčić, a na dodatno pitanje kako se zove pravna osoba u kojoj radi, nije se mogao sjetiti, pa mu je u dva navarata prišapnula okrivljena, koja je sjedila odmah iza njega: "Duo Step".

Sudac Leon Kovačić to šaptanje je unio u zapisnik. Braniteljica je naknadno svjedoku postavila pitanje čime se bavi taj obrt, na što je znao odgovor.

Simon Katunić je naveo da je u vezi s Kristinom Ferko bio oko godinu i pol, a razišli su se nakon njezina izlaska iz istražnog zatvora kada je "svatko otišao na svoju stranu, ali su ostali u dobrim odnosima".

Kazao je kako je ona brinula o održavanju vozila kod kuće, pripremala je obiteljski automobil za tehnički pregled te je razmišljala o kupovini novog vozila, a sve to vezano za okolnosti pod kojima je kobnoga dana na benzinskoj postaji kupila antifriz.

image

Simon Katunić

Robert Fajt/Cropix

Podsjetimo, tužiteljstvo je tereti da se oko 17 sati našla s Matijašićem u Loviću Prekriškom kod Ozlja te mu dala bočicu od Jane od pola litre u kojoj je bila crvenkasta tekućina, rekavši mu da je to sok za opuštanje mišića i rekla mu da popije.

Kasnije, kada je došao kući, porukom ju je pitao: "Što si mi u Janu stavila?", a ona mu je ponovila da je to za opuštanje i da će sve biti u redu. Tijekom noći je pao u komu te mu je jedva spašen život. Nitko ne zna kakve bi za to ona imala motive, to ne zna niti oštećeni Matijašić.

image

Denis Matijašić

Robert Fajt/Cropix

Sud je prihvatio nadopunu medicinsko-toksikološkog vještačenja kako bi se utvrdile trajne štetne posljedice trovanja po zdravlje Denisa Matijašića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:04