PROCES

NASTAVLJENO SUĐENJE OSOBNOM ČUVARU I SURADNIKU MILANA BANDIĆA Bančević Medenica izjavila da nije dijelila novac s Ljutićem

Robert Ljutić (lijevo)
 Damjan Tadic / CROPIX

Svjedočenjem Sanje Bančević Medenica u četvrtak je na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno suđenje Robertu Ljutiću, bliskom suradniku i voditelju osiguranja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Ova je svjedokinja u ranijoj fazi postupka bila suoptužena, ali je priznala krivnju, nagodila se s USKOK-om te je kao i svi ostali suoptuženici već osuđena temeljem sklopljenih nagodbi. USKOK ju je teretio da je formalno bila na čelu tvrtke Tvornica događaja čiji je stvarni voditelj poslovanja bio Ljutić, a preko koje je izvučeno najmanje 440.000 kuna prilikom manifestacija zagrebačkog Adventa. Prema optužbi, ona i Ljutić izvučeni su novac međusobno podijelili.

Unatoč ranijem priznanju svih optužbi, Bančević Medenica je u četvrtak na sudu ipak opovrgnula dio optužbi. Priznala je da je pojedinim sudionicima Adventa izdavala fiktivne i uvećane račune te da je od njih dobivala natrag sredstva u gotovini. No, negirala je da je taj novac dijelila s Ljutićem kao i da bi on imao ikakve veze s poslovanjem tvrtke Tvornica događaja.

Ustvrdila je da je ona stvarna i jedina vlasnica te tvrtke te da je Ljutića upoznala tek nakon što je 2015. uputila gradskim vlastima prijedlog projekta organizacije Adventskog sajma.

Pritom je potvrdila da je s Ljutićem, koji je bio zadužen za organizaciju dijela sajma, bila u stalnim kontaktima, ali je naglasila da on nije znao za njezine odnose s pojedinim poslovnim partnerima pa ni za primanje gotovine na ruke.

Ljutić joj je, kazala je, u siječnju 2016. rekao da im se prisluškuju telefoni i da ih se istražuje. No, nije se mogla sjetiti od koga je on to saznao, iako joj je u snimljenom telefonskom razgovoru najavio da će joj tu informaciju reći kada se vide.

- Ne sjećam se imena, vjerojatno je to bio netko iz policije - rekla je svjedokinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:31