DOČEKALA IH POLICIJA

NAVIJAČI TORCIDE DEMOLIRALI OPĆINU ZBOG SRPSKE ZASTAVE Mještani se razbježali u strahu

Sarajevo, 061011. Navijacki neredi oko i na stadionu Grbavica sat vremena prije prijateljske utakmice izmedju Zeljeznicara i Hajduka. Navijaci Hajduka (navodno iz BIH) usli su na juznu tribinu unistavajuci koreografiju domacih navijaca. Nakon masovne tucnjave neki od navijaca su u kriticnom stanju. Na slici: policija je nakon nekog vremena uspjela zaustaviti sukobljene navijace.Foto: Fedja Krvavac / CROPIX
 Feđa Krvavac / CROPIX / Fedja Krvavac

KRNJAK - Pripadnici navijačke skupine Torcida u Krnjaku nedaleko Karlovca razvalili su vrata na općinskoj zgradi kako bi se popeli na prvi kat te kroz vijećnicu došli do prozora i skinuli manjinsku srpsku zastavu koja je tu bila istaknuta uz hrvatsku te zastavu Općine.

Mještani nam pričaju da je skupina navijača u popodnevnim satima Ličkom magistralom iz smjera juga stigla dvama kombijima, jednim splitskih te drugim šibenskih registracijskih oznaka, te s još dva osobna vozila, a vjerojatno su bili na proputovanju prema Zagrebu gdje su planirali pratiti finalnu utakmicu nogometnog Kupa Hrvatske između Lokomotive i Hajduka. Sjeli su na terasu kafića Biljana, te pjevali navijačke pjesme.

S te terase vidi se pročelje zgrade općine gdje je i bila istaknuta zastava koja ih je očito "isprovocirala". Mladi, goli do pojasa i tetovirani, njih nekoliko, krenulo je prema objektu.

- Išao sam u trgovinu i sve vidio. Penjali su se jedan po drugom ne bili došli do zastave, ali nedostajalo im je pola metra. Kada nisu uspjeli, razbili su vrata i ušli unutra. Skinuli su zastavu i uzeli je, a koplje ostavili. Onda me jedan pitao jesam li četnik. Ja sam rekao da nisam. Onda su me pitali jesam li HDZ-ovac. Rekao sam da nisam ni HDZ-ovac ni SDP-ovac i da mi se j... za jedne i za druge. Onda su prošli - priča nam 85-godišnji Jovan Kresojević.

Svjedoci su zapisali registracijske oznake vozila kojima su mladići napustili mjesto događaja, te su ubrzo zaustavljeni i u tijeku je policijska obrada. Na mjestu nesreće nešto poslije 20 sati započeo je policijski očevid. Načelnik Općine Rade Kosanović kaže da su nasilnici odvalili i vrata vijećnice, te razbili jedan prozor na prvom katu zgrade.

- U prizemlju su usput strgnuli jednu sliku, nisam siguran radi li se o fotografiji dvaju predsjednika koji su 2011. U Krnjaku promicali suživot, hrvatskog Ive Josipovića i tadašnjeg srpskog Borisa Tadića. Ne znam što reći, osim da sam žalostan. Te tri zastave stoje tu 9 godina i nikome nisu smetale, nije bilo ni najmanjeg incidenta svih tih godina. I evo, sada ovo. Žalosno - zaključio je načelnik Kosanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:45