TRAGEDIJA U 'ZELENOJ OAZI'

NAZVALI SMO DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE U KOJEM JE 6 LJUDI POGINULO U POŽARU 'Ništa! Ništa! Ništa! Nemamo komentara! Vlasnica nije u stanju razgovarati'

Gabrijela Čičković
 Željko Puhovski / CROPIX, Facebook

- Nemamo komentara. Ništa! Ništa! Ništa! - rekla nam je u telefonskom razgovoru mlađa ženska osoba koja se javila na fiksni broj Doma za starije i nemoćne Zelena oaza u Andraševcu u subotu u 9.40 sati.

- Je li tu vlasnica? Možemo li nakratko popričati s njom? - pitali smo je.

- Ne, nije tu kraj mene. Nije u stanju sad razgovarati. Doviđenja - rekla je i poklopila slušalicu.

Vlasnica obiteljskog doma za starije i nemoćne Zelena oaza je Gabrijela Gaby Čičković, s kojom smo pokušali stupiti u kontakt i putem mobitela, no na pozive nije odgovarala.

Obiteljski dom za starije i nemoćne osobe Zelena oaza u kojem je, prema prvim informacijama, u požaru u subotu ujutro smrtno stradalo šest osoba obiteljski je 'biznis' koji vodi Gabrijela Čičković.

Na stranici piše kako se radi o domu koji se nalazi u idiličnoj prirodi te koji skrbi o pokrentim, polupokretnim, nepokretnim i neurološkim osobama u bizini Zagreba, sa stacionarom u Andraševcu kod Stubičkkih Toplica, Oroslavja, Zaboka, svetišta Marija Bistrica, Krapinsko-zagorska županija.

- Dom za starije i nemoćne Zelena oaza smješten je u idiličnoj prirodi Andraševca i nudi smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Ima medicinsko osoblje koje ulijeva povjerenje i sigurnost, te 24-satni nadzor liječnika, piše o domu koji poput mnogih drugih u Hrvatskoj nema svoju web stranicu.

U Poslovnoj Hrvatskoj osim podatka o poslovnom subjektu, o Domu za starije i nemoćne osobe Zelena oaza nema nikakvih drugih podataka osim da nije u blokadi. Ne navodi se ni koliko ima zaposlenih, a niti prihod i dobit koju ostvaruje.

Na portalu Moj posao Dom je s rokom prijave do 1. kolovoza objavio natječaj za radno mjesto njegovateljice ili njegovatelja za njegu starijih i nemoćnih osoba u obiteljskom domu. U uvjetima su među ostlaim naveli da radno iskustvo nije presudno, važno je da je osoba zainteresirana za rad i da posjeduje visoku razinu suosjećajnosti i razumijevanja za potrebe i osjećaje korisnika.

Međutim, nadležne će inspekcije, ali i policija morati ispitati jesu li istu dozu osjećajnosti i razumijevanja, ali i potreba korisnika, pružili i korisnicima doma koji su bili smješteni u objektu koji je izgorio i u kojem je prema prvim informacijama smrtno stradalo šest osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:21