HZZO UPOZORAVA

‘Ne nasjedajte na prevarante koji vam u naše ime žele uvaliti masaže i kojekakve preparate‘

Prevaranti, kako kaže HZZO, nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO)
 Ivan Lackovic/Cropix

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u utorak je upozorio građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, i pozvao ih da pokušaje prijevare prijave policiji.

HZZO u priopćenju ističe da se različiti trgovci i akviziteri lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

Osiguranica s područja Zagreba prijavila je slučaj u kojem joj se osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu“.

"HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama", ističe se u priopćenju.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata, navode iz HZZO.a,

Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozvali su da pokušaj prijevare prijave policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2021 06:27