REMETILI MIR

'NE PRILAZITE, IMAM KORONU!' Policija prijavila dvije osobe: Jedan je pijan slao poruke da je zaražen, druga je bila glavna akterica bizarnog slučaja

 
Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Dok se cijeli svijet bori s pandemijom novog koronavirusa, a mrtve brojimo u desecima tisuća, nekima je to, čini se, zabavno. Zagrebačka policija izvijestila je tako kako su jučer u zagrebačkoj Dubravi, na Branovečkoj cesti, uhitili 34-godišnjeg muškarca u alkoholiziranom stanju.

On je sa 1,45 promila alkohola u krvi nazvao radnika koji mu je trebao obaviti određeni posao na krovištu, a potom i drugog zaposlenika dobrotvorne organizacije te im priopćio kako ima Covid-19 koji mu je dijagnosticiran kako je sam rekao. Osim usmenim putem kroz razgovor isto im je napisao i putem SMS-a.

Ubrzo je utvrđeno da muškarac nije zaražen, ali je širenjem lažnih vijesti remetio mir i spokojstvo građana. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega će biti uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, javili su iz policije.

Zabilježen je još jedan sličan slučaj u Španskom. Tamo se 45-godišnja žena srušila na pod i tvrdila da ima koronavirus.

- Policijski službenici završili su kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je početkom mjeseca u Ulici Vlade Gotovca, 45-godišnjakinja došla u trgovinu gdje je birala i razgledala razne artikle da bi se potom srušila na pod, što je vidjela zaposlenica, prišla joj u pomoć, izvela ju ispred trgovine, da bi 45-godišnjakinja sjela na stepenice i rekla joj da ne prilazi jer je zaražena virusom Covid-19. Na taj način također, širenjem je lažnih vijesti remetila mir i spokojstvo građana. Kasnijim liječničkim provjerama utvrđeno je osumnjičena ne boluje od navedene bolesti - priopćili su iz policije.

I ona je prijavljena zbog izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:17