BOLNA ISPOVIJEST

‘Ne znam hoće li Matej sjediti pored mene u autu ili ću ga vratiti u kovčegu. Maja? Sreo sam ju, razbijena je...‘

Nenad Periš i dalje je u Beogradu, a danas je o slučaju nestanka svog sina opširno govorio za srpski Blic

Maja, Matej Periš i Nenad Periš

 Televizija Prva screenshot, CROPIX

Srpska i hrvatska policija i dalje intenzivno rade na rasvjetljavanju nestanka Mateja Periša (27) iz Splita koji se u evidenciji nestalih osoba vodi od 31. prosinca prošle godine i danas je 21. dan potrage koja i dalje ne daje rezultat.

- Nastavljaju se istražni razgovori u Srbiji i Hrvatskoj s različitim osobama kao i druga tehnička istraživanja. MUP Srbije tijesno surađuje s MUP-om Hrvatske. Zahvaljujem se svima koji sudjeluju u profesionalnom izvještavanju, kao i policajcima koji obavljaju istrage, kao i naiskrenije svima koji suosjećaju i mole za Mateja - napisao nam je u četvrtak Matejev otac Nenad u poruci.

'Nemam najvažniju informaciju'

Nenad Periš je i dalje u Beogradu, a danas je o slučaju nestanka svog sina opširno govorio i za srpski Blic.

- Teško mi je, kao i svakom roditelju. Ne znam hoću li se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu - počinje svoju ispovijest Nenad Periš.

- Tri tjedna su prošla, a ja nemam najvažniju informaciju: "Gdje je Matej?", to me jedino interesira. Svjestan sam da je prošlo puno vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega - samo ću ga zagrliti.

O prepisci neimenovanih Matejevih prijatelja i njihovim porukama Matejev otac kaže: - Tvrdim da Matej nije uzimao drogu. Dobio sam informaciju da su to večer mnogo pili, u što vjerujem, ali apsolutno tvrdim da moj sin nije koristio narkotike - izričit je Periš.

Matejevi prijatelji su Nenadu Perišu rekli da su prvo pili crno vino, pa pivo i na kraju viski.

- Prije nego što će nestati, Matej je naručio bocu viskija i platio je. Prijatelji su rekli da se malo nakon toga zadržao i nestao. Mislim da su oko dva sata utvrdili da ga nema. Da su se još više zabrinuli kada su vidjeli da je ostavio jaknu - kaže Periš i dodaje da su ga nazvali sljedećeg dana i rekli "kako nemaju ništa dobro da mu kažu, da je Matej nestao i kako sada to moraju prijaviti".

Policija saslušala šestoricu prijatelja i djevojku Maju

Zbog svega što se izdogađalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih prijatelja, ali i djevojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao nazvati 30. prosinca u 22.29h.

- Znam Maju, ona je sestra Matejevog prijatelja i kći moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila u emotivnom šoku, razbijena... Ne zna što je Matej od nje htio. Rekla mi je da se grozno osjeća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da ih je mogla negdje uputiti - kaže Periš.

Nenad ne gubi nadu da je njegov sin još živ jer je signal njegovog mobilnog telefona posljednji put uhvaćen kod Ratnog otoka.

- Policija mi je rekla da mobitel može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog otoka i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primjer žene koja je u gotovo istim vremenskim uvjetima Savom plivala četiri sata i da su je našli živu. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman - pojašnjava Periš.

'Često uzmem telefon...'

Prema riječima nesretnog oca, sa sinom se čuo posljednji put 30. prosinca prošle godine oko 18 sati kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da su dobro.

- Dan nakon nestanka napisao sam mu poruku: "Matej, javi mi se, gdje si?". Ta poruka nikada mu nije isporučena. Često uzmem telefon na kojem piše da je posljednji put aktivan bio 30.12. u 23 sata - objašnjava Periš.

Nenad Periš i dalje apelira na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. Zahvaljuje se srpskom Ministarstvu unutarnjih poslova na izuzetnom angažiranju i poručuje da ga jedino "istina zanima i ništa više".

Locirana ekipa iz Zadra

Kao što smo već objavili, hrvatska policija obavila je razgovore s Matejevim prijateljima, a i razgovarala je i s ekipom iz Zadra koja je te noći bila u klubu "Gotik" Betone hale na Savskoj promenadi gdje je bio i Matej sa šestoricom svojih prijatelja.

Oglasila se i njegova prijateljlica Maja te pojasnila što se zbivalo kobne noći. Između ostalog, rekla je da joj je žao što mu se nije javila kad ju je pokušao nazvati.

U međuvremenu, u javnost su iscurile još neke poruke koje su njegovi prijatelji razmjenjivali s nekim prijateljicama, a koje se odnose na komunikaciju Mateja i njegovih prijatelja tijekom boravka u Beogradu.

Kako neslužbeno doznajemo, policija i od članova obitelji u razgovorima nastoji doznati mogući razlog Matejeva odlaska iz kluba u kojem je ostavio jaknu s dokumentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:58