STRAŠNA NESREĆA

NE ZNAM ZAŠTO JE MIHAEL SJEO BRUNI U AUTO, NISU BILI ISTO DRUŠTVO Progovorio vlasnik kluba u kojem su prije tragedije bili stradali mladići i djevojke

Bruno Barišić, koji je upravljao BMW-om, nije bio dio društva koje je povezao. Nije jasno zašto su pošli s njim prema Tvrđi
 Vlado Kos / CROPIX

Bio sam u šoku u subotu ujutro kad su mi javili što se dogodilo. Vijest o njihovoj pogibiji zatekla me u Sarajevu. Ne znam zašto je Mihael sjeo Bruni u auto jer on inače nije bio dio njihova društva, iako su se očito znali. Mihael bi čak, kad je znao popiti, ostavljao automobil i kući išao taksijem jer sam znao ujutro zateći njegov automobil ispred kluba, a i policija često zna biti na tom području kad mladi izlaze iz kluba pa sigurno ne bi riskirao da vozi pod utjecajem alkohola.

Čiji je bio BMW?

Ispričao nam je to vlasnik osječkoga noćnog kluba u kojem su dio večeri i noći s 3. na 4. siječnja proveli dva mladića i dvije djevojke koji su to jutro, u subotu, sjeli u BMW koji se u 4.50 sati strahovitom brzinom zabio u stablo u Ulici cara Hadrijana u Osijeku. Oni su se BMW-om E39 zaputili Ulicom kneza Trpimira, iz popularnog osječkog noćnog kluba, oko 500 metara prema Tvrđi.

Dolaskom do križanja Ulice cara Hadrijana, kod osječke remize, sa skliske su ceste zbog prekomjerne brzine sletjeli s kolnika, preletjeli tramvajske tračnice i zabili se u stablo.

Od teških ozljeda na mjestu su preminuli vozač Bruno Barišić (20), suvozač Mihael Horvat (24) i Ena Svalina (25), a Doris Cukrov (21), koja je s Enom Svalinom bila na stražnjem sjedalu, teško je ozlijeđena. Pomoć joj je pružena u osječkom KBC-u i njezino je stanje stabilno. O silini udara svjedoči činjenica da je motor vozila, koje se nakon udara u stablo prepolovilo, bio odbačen tridesetak metara.

- Mihael i njegovo društvo, njih desetak, a dio kojeg su bile i ove dvije djevojke, nikad nije napravilo bilo kakav eksces u klubu. Mihael je bio redoviti gost našeg kluba, Bruno je nešto rjeđe zalazio. Da, točno je da se Mihael bavio prodajom automobila, a koliko sam čuo, Bruno je bio taj koji je došao BMW-om, ali je li to i njegovo vozilo nije mi poznato.

Nema službene potvrde

Nakon što su bili u klubu, koliko mi je poznato, otišli su do Tvrđe. Zašto i kako je došlo do toga da sjednu s njim u vozilo, nije mi poznato - rekao nam je vlasnik kluba u kojem je noć s petka na subotu provelo četvero mladih koji su poslije doživjeli strašnu nesreću.

Obdukcija tijela vozača obavljena je već u subotu. Zasad su samo neslužbene pretpostavke, jer još nema službene potvrde, da je vozač BMW-a upravljao bez vozačke dozvole i da je već više puta zbog toga kažnjen.

Mihael Horvat bit će pokopan u utorak, a Bruno Barišić u četvrtak na osječkom Centralnom groblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 07:33