OTKRIO 'POREZNI USKOK'

NEDJELA NAVODNO POČINILI OD 2006. DO 2009. Šteta za koju se sumnjiči Šostar i ostali osumnjičenici veća je od 35 milijuna kuna

zagreb 140207zvonimir sostar - volontira u udruzi b.a.b.e.foto vanja nezirovic-zag-
 EPH

ZAGREB - Navodne nezakonitosti zbog kojih je u srijedu ujutro uhićen ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar također je otkrio tzv. porezni Uskok, a neslužbeno se doznaje da je šteta za koju se sumnjiče Šostar i ostali osumnjičenici veća od 35 milijuna kuna.

Prema neslužbenim informacijama uz Šostara je osumnjičena još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

Nedjela na štetu Grada Zagreba navodno počinjena od 2006. do 2009.

Navodno se radi o nedjelima kojima je Grad Zagreb oštećen za više od 35 milijuna kuna počinjenima od 2006. do 2009. kada je Šostar bio pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo, a mediji, među ostalim spominju i problematične natječaje za deratizaciju i dezinsekciju.

U Ravnateljstvu policije i u Uskoku, po čijem se nalogu provode akcije policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kirminala, nisu željeli ništa službeno potvrditi.

No, doznaje se da je akcija počela ujutro kada je policija krenula u pretragu Šostarova doma. Nakon pretresa domova i ureda osumnjičenika oni bi trebali biti odvedeni na ispitivanje u policiji, a potom i u Uskoku. Zatraži li Uskok za neke od osumnjičenih određivanje istražnog zatvora oni će biti odvedeni i pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Bandić: Svi moraju odgovarati za svoj posao

Gradonačelnik Milan Bandić, čiji je Šostar bio bliski suradnik, izjavio je u srijedu u Saboru da svi pa tako i Šostar, moraju odgovarati za svoj posao.

"Znate moj stav prema pravnoj državi, u ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege pa i na kolegu Šostara", kazao je Bandić.

Na pitanje vjeruje li da je Šostar kriv za zlouporabu položaja i ovlasti, za što ga sumnjiči Uskok, odgovorio je kako će to pokazati budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:06