CRNI VIKEND

NEDJELJA U ZNAKU NESAVJESNIH MOTOCIKLISTA Trojica završila u zagrebačkim bolnicama, nitko nije imao vozačku dozvoli, jedan je bio i pijan...

Ilustracija
 Ranko Suvar / HANZA MEDIA

Jučerašnji dan bio je koban za trojicu nesavjesnih muškaraca koji su sa nevažećim vozačkim dozvolama odnosno bez istih, skrivili tri prometne nesreće sa svojim motociklima. Sva trojica su teško ozlijeđena te su hospitalizirani u KBC Zagreb i KBC Sestre Milosrdnice, a kod jednog je u krvi pronađena i nedozvoljena količina alkohola.

Serijal padova s motocikla "otvorio" je u 10.50 sati 32-godišnji muškarac bez položenog vozačkog ispita. On je vozio motocikl Ducati njemačkih nacionalnih oznaka sjevenim trakom Ulice Ante Topića Mimare po zagrebačkoj Malešnici. Policijskim očevidom je utvrđeno da je motociklist bez da je prilagodio brzinu kretanja, došao do raskrižja gdje je prilikom usporavanja pao na kolnik. Kolima Hitne pomoći prevezen je u KBC Sestre milosrdnice gdje su mu utvrđene teške ozljede.

Potom je oko 19 sati u Ulici I. Resnik došlo do nesreće koju je skrivio 29-godišnjak dok je upravljao motociklom Suzuki zagrebačkih oznaka i to bez valjane vozačke dozvole. Dolaskom do kućnog broja 120 i prilikom izlaska iz lijevog zavoja, izgubio je nadzor nad upravljačem zbog neprilagođene brzine kretanja pa se u nekotroliranom kretanju zabio u rubni kamen i pao na kolnik. Motocikl je zatim odbačen na betonski stup i na ogradu kućnog broja 137, a motociklist je s teškim ozljedama prevezen u KBC Zagreb.

Treću nesreću skrivio je 64-godišnjak sa 0,82 promila alkohola u krvi dok je sa isteklom vozačkom dozvolom vozio Suzuki po V. odvojku Kraljevečke ceste. Dolaskom do raskrižja s Graničarskom ulicom, zbog prevelike brzine kretanja koju nije prilagodio osobinama ceste, u lijevom zavoju je izgubio nadzor te sletio na poljski put odakle je preko trave završio na oranici. S teškim ozljedama također je hospitaliziran u KBC Zagreb.
Čim se nesavjesni motociklist oporave od ozljeda, policija će protiv njih podnijeti odgovarajuće prijave.

Stoga policija opetovano ponavlja da ceste nisu piste te podsjećaju mopediste i motocikliste da se kreću propisanim brzinama, da voze s položenim vozačkim ispitom i potrebnom kategorijom, da nose svu potrebnu zaštitnu opremu ali i da upravljaju motociklima i mopedima koji su registrirani i tehnički ispravni bez ikakvih preinaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:44