StoryEditor
DARKO DRINOVAC

'NEMA PREDAJE!' Provalnik koji je pao zbog upada u stanove bogataša u Zagrebu bježao dvojici policajaca iz sjedišta krim policije u Heinzelovoj

 Marko Todorov / CROPIX

Nema predaje, moto je kojim se vjerojatno vodio Darko Drinovac (35) kad je u rujnu 2017. nakon uhićenja pokušao pobjeći policiji. Međutim, dok većina bjegunaca priliku za bijeg vidi prije negoli ih policija dovede u postaju, Darko je smatrao da ni nakon toga nije sve izgubljeno.

Naime, Drinovac je “zapalio” iz garaže zgrade kriminalističke policije u Heinzelovoj, no njegov trenutak slobode trajao je kratko, do obližnjega travnjaka ispred zgrade. Tamo su ga, doslovno filmski, sustigla dvojica kriminalista kojima je nakratko pobjegao, ali i prometni policajci iz obližnje postaje. Upotrijebili su i sprej sa suzavcem, a na kraju su ga sva četvorica uspjela vezati.

Drinovac je nedavno na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu zbog pokušaja bijega, odnosno napada na službenu osobu, jer je jednome policajcu ozlijeđena šaka, nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od godine zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

- Nije mi bila namjera nikoga ozlijediti, samo sam htio pobjeći. Nakon svega sam s tim policajcima razgovarao i nije bilo nikakvih problema, ostali su prema meni korektni. Budući da sam zadobio ozljede glave pri padu, čak su mi dali da napišem formular, ostali su korektni - rekao je Drinovac. Drinovčev iskaz, zanimljivo, potvrdili su i policajci.

U rujnu 2017. zagrebačka policija izvela je akciju uhićenja navodne skupine provalnika za koje su sumnjali da su izveli seriju dobro isplaniranih pljački stanova imućnijih Zagrepčana - među ostalim u stan nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena.

Premda se sumnje u provalu u Lovrenov stan nisu potvrdile, dvojica od četiri uhićenika, sportski menadžer iz Mostara Darko Drinovac (35) te Slobodan Čabrilo (31) osumnjičeni su za provale u nekoliko stanova, među ostalim u stan obitelji imućnog iračkog veletrgovca iz kojeg su ukradeni vrijedni satovi te markirana odjeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 16:18