POKUŠAJ PREVARE

Nemaštoviti plan jednog turista u Splitu brzo je propao: Kad je shvatio da je raskrinkan, pobjegao je glavom bez obzira

Državljanin Australije u poslovnici jedne banke predao je 20 lažnih novčanica od 500 eura. Sve su bile istih serijskih brojeva

Ilustracija

 Duje Klarić/Cropix

Sredovječni državljanin Australije prošlog se tjedna u Splitu pokazao kao nepoželjni turist. S njim se, naime, pozabavila Služba organiziranog kriminaliteta te ga se sumnjiči da je 16. kolovoza ove godine u poslovnici jedne splitske banke djelatnici za pultom predao 20 novčanica.

Sve novčanice su bile u apoenima od 500 eura i sve su bile istih serijskih brojeva. Nemaštoviti plan mu je bio jednostavan - želio je taj "novac" položiti na svoj devizni račun kako bi potom mogao uredno, bez rizika, novac trošiti po jadranskoj obali.

Međutim, bankarica je vrlo brzo uočila nepravilnosti u tim novčanicama te mu je odmah ukazala da sumnja u vjerodostojnost 10 tisuća eura koje je držala u rukama i da ne može odraditi transakciju dok se detaljno ne provjere sve novčanice.

Kad je vidio da je raskrinkan, 52-godišnjak je glavom bez obzira istrčao iz poslovnice banke van, ali su ga splitski kriminalisti u roku od dva dana ipak uspjeli locirati.

Lisice na ruke su mu stavili 18. kolovoza te su ga po dovršetku istraživanja kazneno prijavili za prijevaru nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku. Odakle mu lažni euri i koliko je za njih platio, intenzivno se istražuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:56