U DVORIŠTU CRKVE

Nemilosrdni lopovi opljačkali umirovljenicu: Dok je muškarac čuvao stražu, djevojka je nasrnula na gospođu

Zbog razbojništva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 85-godišnjakinji, prijavljeni su 19-godišnjakinja i 26-godišnjak

Varaždin, ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix/Cropix

Dok se vremešna varaždinska umirovljenica oporavlja od napada razbojnika u dvorištu ispred crkve u Varaždinu, a zbog kojih je zadobila prijelom desne ramene kosti, policija je zasukala rukave i stavila lisice na ruke nemilosrdnim lopovima.

Zbog razbojništva i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 85-godišnjakinji, prijavljeni su 19-godišnjakinja i 26-godišnjak te su po dovršetku istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, a sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda im je na prijedlog tužiteljstva zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredila jednomjesečni istražni zatvor.

A nemile scene užasa po prestravljenu umirovljenicu odvile su se 8. listopada oko 18.15 sati u dvorištu ispred crkve. Dok je hodala s leđa joj je prišao dvojac. Stariji lopov je pazio da netko ne naiđe, a mlađa je "šegrtica" nasrnula na gospođu tako što joj je snažno počela potezati torbicu ne bi li ju joj istrgnula iz ruke.

U toj borbi, umirovljenica je pala na tlo gdje je 19-godišnjakinja nastavila s upornim navlačenjem torbice u kojoj je bio novac i drugi vrijedni predmeti. Dvočlana banda je ipak uspjela u svojim nakanama nakon čega su pobjegli u nepoznato, a teško ozlijeđenoj 85-godišnjakinji je ukazana liječnička pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:30