OKRŠAJ U WELLNESS KLUBU

NEOBIČAN SLUČAJ MASTURBIRANJA U SAUNI ZBOG KOJEG SU LETJELE ŠAKE Bivšem dinamovcu Kasalu presuda u ponedjeljak, na sudu se nije pojavio

Vlado Kasalo
 Ronald Goršić / CROPIX

Bivši nogometaš Dinama Vlado Kasalo (54) nije iskoristio priliku iznijeti obranu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje mu se sudi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Marku Velniću (39) u Wellness klubu zagrebačkog hotela Sheraton u svibnju 2013. godine. Kasalo svoj nedolazak nije ispričao, a prema riječima njegova odvjetnika Kubanovića, otišao je za Brazil.

- Kani li iznijeti obranu, ne znam. Ne znam detalje. Rekao mi je samo da je na putu – pravdao je Kasala pred sutkinjom Kubanović, nakon niza odgoda.

Tužitelj u završnim riječima napominje kako je tijekom postupka Kasalu dokazana krivnja da je teško ozlijedio Velnića pritom napominjući, između ostaloga, da je pokazao “visok stupanj kriminalne volje zbog čega je predložena bezuvjetna kazna od dvije godine zatvora primjerena za čin iz bezobzirne osvete za povredu ponosa Andrije Čarapine”.

Odvjetnik Kubanović je, pak, u završnom govoru pojasnio kako je Čarapina, koji je osuđen za isto (ne)djelo u odvojenom postupku sa Dragomirom Žarkom, preminuo prije par mjeseci.

- Čarapina je umro a Žarko je pravomoćno oslobođen krivnje, pa tužiteljstvo pod svaku cijenu pokušava osuditi Kasala. No on nije kriv. Sve činjenice iz optužnice nisu utvrđene i nije mu dokazana krivnja pa predlažem da se Kasala oslobodi – zaključio je odvjetnik bivšeg Dinamova nogometaša.

Tučnjava je, podsjetimo, izbila zbog Čarapininog navodnog masturbiranja u sauni kluba u svibnju 2013., a dva mjeseca pred smrt prošle godine, Čarapina se pojadao u sudnici da je od “početka govorio istinu, ali da je sud prihvatio laži drugih ljudi zbog čega je osuđen na 10 mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje”.

- Kobnoga dana došao sam u saunu. Na recepciji sam uzeo ručnike i otišao u svlačionicu. Tamo je bila jedna gospođa koju poznajem pa sam po njoj bacio par komadića leda koje sam uzeo s ledomata. To joj se dopalo jer je led razmazala po sebi, a ja sam legao na ležaljku. Rekao sam joj da se tjedan prije toga jako svidjela mojoj djevojci koja je taj put bila sa mnom. Ona je to protumačila kao da sam je okarakterizirao kao lezbijku. Ona je izašla, a ušla su dvojica zaposlenika koji su mi rekli da nije lijepo da sam je prozvao lezbom. Potom su ušli Velnić i prijatelj. Sjeli su iza mene, a onda sam dobio udarac po glavi. "

"Čuo sam da netko kaže: ‘On je taj’. Izašao sam, Velnić je pošao za mnom i udarao me. Krv mi je išla iz nosa. Sjeo sam na zidić kraj hotela da se ohladim. Tada sam vidio da mi je mobitel ostao u sauni, a kako su kraj mene prolazila dva nepoznata mladića, ponudila su mi pomoć pa i da me otprate u saunu po mobitel. Velnić je opet skočio na mene. Pobjegao sam, sjeo u auto i otišao - ispričao je Andrija Čarapina, koji nije otišao liječniku zbog zadobivenih ozljeda jer, kako kaže, krv je prestala sama od sebe."

Na upit sutkinje da pojasni odakle onda Velniću teške ozljede glave i pluća te prijelom rebara i zašto ga nije prijavio za mlaćenje kad se već on, prema svom iskazu, smatra žrtvom napada, Čarapina je odgovorio: "I ja se čudim da nisam. Eto, greška moja i mog odvjetnika. A Velnić je taj dan nekoliko puta možda već bio pretučen. On je agresivan lik. I mene je pretukao bez razloga. Kasala taj dan nisam vidio u sauni. Laž je da sam masturbirao. To bi se dogodilo možda da sam mlađi, a ne sad kad imam više od 50 godina", mišljenja je Čarapina.

Svoje viđenje “performansa” iz saune, u sudnici je opisala i djevojka na koju je Čarapina “bacao kockice leda”.

- Sjeo je preko puta mene dok sam ležala u sauni. Počeo me provocirati i gledao me. Potom me upitao treba li me osvježiti i da će to napraviti tako da me dotakne rukom. Onda je počeo govoriti da je već nekoliko puta bio u ovom wellnessu sa ženom i da su me komentirali. Nisam odgovarala na provokacije. Ustala sam i krenula prema van, a dok sam izlazila, pogledala sam ga i vidjela kako masturbira. Bila sam šokirana pa sam otišla na recepciju dežurnoj djevojci reći što se događa – prisjetila se korisnica saune Ksenija G. (44), inače poznanica pretučenog Velnića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 19:34